Johanes Veter Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

Ljubitelji fudbala u Nemačkoj su se obradovali najavi da će uskoro gledati bar kakve-takve utakmice Bundeslige.

Međutim nekolicina vrhunskih nemačkih sportista javno je iznela kritike na račun društva koje je dopustilo da se fudbal izdigne iznad svih.

“Ako, kako se očekuje, politika da zeleno svetlo da se Bundesliga nastavi od sredine maja, država će prodati zdravlje i patnju ljudi za fudbal. To je perverzno”, rekao je za “Saksonske novine” Johanes Veter, svetski šampion u bacanju koplja iz 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Kristina Švanic, bivša svetska i evropska šampionka u bacanju kugle, takođe vidi neravnopravan tretman koji fudbal uživa u odnosu na ostale sportove.

„Ne mislim da je lepo što fudbal ima posebnu ulogu i prkosi svemu samo zato što je neko puknuo prstima“, kazala je Švanic.

Karl Šulce, dvostruki olimpijski šampion u veslanju i navijač drugoligaška, drezdenskog Dinama, u mečevima bez publike primećuje dokaz otuđenosti profesionalnog fudbala od normalnih sportskih navijača.

„Činjenica da fudbal više ne mora da se igra pred navijačima pokazuje da živimo u dekadnentnom svetu”, jasan je Šulce.

Evropska prvakinja u skokovima u vodu, Tina Puncel, smatra kupovinu hiljada testova za pokretanje Bundeslige upitnim kada situacija u državi nije dobra.

Dvostruki olimpijski prvak u bobu Frančsko Fidrih misli da fudbalski profesionalci nisu pokazali dovoljnu solidarnost sa ostalim sportistima.

Veter je kaže da da Bundesliga ne treba sama da krene:

„U fazi smo u kojoj bi s svi trebalo da se držimo zajedno, jer prolazimo kroz iste probleme”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar