Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Kikinda je bila grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

U centru severnobanatskog okruga, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Sportskim igrama mladih Srbije, održana su takmičenja u pet sportova – atletici, odbojci, Lino između dve vatre, uličnoj košarci i fudbalu (Coca Cola kup i mali fudbal).

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradski većnik za sport i omladinu Dragan Pecarski, predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić i direktor Sportskog centra “Jezero” Dejan Pudar, a plamen prijateljstva, zajedno sa maskotom Viktorom, upalili su SIM-ovci iz Kikinde i okoline.

Jedan od njih je mladi fudbaler Predrag Ljubičić, iz Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, koji kaže da je učešćem na Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih ispunio svoj san.

Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

“Veoma sam srećan što se meni i mojim drugarima iz ekipe ispunila želja da se takmičimo na Sportskim igrama mladih. Želimo da pobedimo na gradskom takmičenju, stignemo do državnog, a nadamo se i plasmanu na međunarodno finale u Splitu”, izjavio je talentovani fudbaler.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Dunav osiguranje Sportske igremladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“. Od osnivanja do danas na Sportskimigrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin,Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar