Filip Janković i Dušan Mandić u duelu na meču Novi Beograd - Radnički Kragujevac; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vaterpolo spektakl u Kragujevcu između domaćeg Radničkog i Novog Beograda pripao je gostima rezultatom 12:10.

Meč dva tima u okviru razigravanja za plasman od 1. do 6. mesta Superlige Srbije započeo je onako kako je i bilo očekivano – tvrdo, pošto je Radnički dva puta stizao prednost rivala u uvodnim minutima, pre nego što je u završnici prvih osam minuta Novi Beograd sa dva peterca stigao do 4:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Uspeli su da povedu gosti i 6:3, ali je Radnički zaigrao znatno bolje u oba pravca i prišao na gol minusa, pre nego što je Dušan Mandić doneo 7:5 na poluvremenu.

Radnički je imao odličnu šansu da priđe, ali je promašen peterac, pa su gosti sa Novog Beogada čuvali vođstvo do 10:8, kada su domaći igrači dodali gas i ponovo došli do egala, 10:10.

Ipak, u završnici meča Đorđe Gogov i Duško Pijetlović su pogocima prelomili susret i doneli veliku pobedu svom timu.

Na meču je viđeno čak 49 isključenja, a najefikasniji su bili Dušan Mandić i Nikola Jakšić kod gostiju sa po četiri gola, dok je domaće predvodio Aleksa Ukropina sa tri pogotka.

Ovo je bio treći trijumf Novog Beograda nad Radničkim u sezoni, ali prvi na gostujućem bazenu, pošto su prethodna dva dobili na svom bazenu. U ukupnom skoru u sezoni, Novi Beograd vodi sa 3:2.

U ostalim utakmicama, Crvena zvezda je sa 13:6 bila bolja od Šapca, dok je Partizan odigrao silovit meč i pregazio Vojvodinu, 20:8.

Radnički – Novi Beograd 10:12 (2:4, 3:3, 3:2, 2:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Raković (Beograd) i Stanojević (Jagodina)

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk, Krug, Ukropina 3, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 1. Trener: Uroš Stevanović

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 4, Martinović, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov 1, Jakšić 4, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović, Fernandes, Šušiašvili 1. Trener: Dejan Jovović

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar