Foto: FIVB

Pobeda Srbije u evropskom derbiju.

Odbojkašice Srbije pobedile su u Tursku sa 3:2 (25:19, 15:25, 20:25, 25:22, 15:13) u sedmom meču Lige nacija u Braziliji.

PROČITAJTE JOŠ

U velikom spektaklu, podmlađena Srbija je posle drame i velike borbe savladala starog rivala Tursku i zabeležila najvažniju pobedu od dolaska na klupu Danijela Santarelija.

Naše su sjajno otvrile meč i potpuno dominirale u prvom setu i iskoristile kombinovanu postavu Turske za lakih 1:0.

Međutim, kada su rivalke videle da moraju da igraju sa najjačom postavom, usledio je preokret i dva ubedljiva seta za Turkinje.

Ipak, naše devojke se nisu predavale i dobru igru iz završnice trećeg seta prenele su u četvrti u kojem su posle velike borbe uspele da dođu do izjednačenja.

U taj-brejku se dugo igralo poen za poen, sve do 7:7. Onda je posle jedne ispucane lopte u aut, Turska napravila prvu osetniju prednost – 9:7. Ipak, Srbija je uspela da se vrati, već na 10:10, a onda i da povede – 12:11. Možda i najvažniji poen, devetim blokom na meču, donela je iskusna Jovana Stevanović, za 14:12. Na kraju je Bjelica realizovala drugu meč loptu, prošavši napad po paraleli za petu pobedu u Ligi nacija, koja je burno proslavljena.

Foto: FIVB

U pobedničkom timu Sara Lozo i Ana Bjelica osvojile su po 18 poena. Srbija je dominirala u bloku (19:12), pa je dobila meč i pored nešto slabijeg napada i četiri osvojena poena manje od rivala.

U selekciji Turske, Hande Baladin je upisala 17 poena.

U narednom meču Srbija u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu igra protiv Brazila.

BONUS VIDEO Brutalan pad sa motora, Espargaro jedva ustao

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar