Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Slovenije 31:23 u drugom meču druge faze Svetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj.

Slovenci su pobedom praktično uskratili Srbiji mogućnost da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbiji je bilo potrebno da Crna Gora pobedi, pošto je ekipa „orlova“ izjednačena po broju bodova sa Slovenijom u trci za desetim mestom na Svetskom.

Slovenci su pred ovaj meč imali bolju gol razliku od pet golova u odnosu na Srbiju, pa tim Tonija Đerone verovatno igra samo za čast meč protiv Holandije u ponedeljak.

Najefikasniji kod pobednika su bili Aleks Vlah sa šest golova i Domen Novak sa pet, dok je Jure Dolenec postigao četiri pogotka, a više igrača je dalo manje od toga.

Kod Crnogoraca je Risto Vujačić imao pet golova, Božidar Simić, Vasilije Kaluđerović i Miloš Vujović su postizali po četiri, a ostali daleko manje.

Slovenci su kontrolisali dešavanja na terenu od prvog do poslednjeg minuta i Crnogorci praktično ni u jednom trenutku nisu imali ozbiljniju šansu da priprete.

Slovenija je vrlo brzo povela sa 2:0, bila je dominantnija u napadu, dok je crnogorska odbrana bila „uspavana“ u pojedinim momentima.

Standings provided by Sofascore

To je dovelo do rane prednosti od 9:2 u prvom poluvremenu, što je Slovenija održala do kraja prvog dela igre.

Takmičarski je tim Uroša Zormana odigrao mnogo aktivnije, svestan da mu je potrebna što ubedljivija pobeda i na kraju je mogao i da je upiše, mada je i ovako u dobroj poziciji da obezbedi kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO: Velika bruka rukometašica Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar