Foto: EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Sve se desilo na trci prethodnog vikenda, nakon velikog incidenta.

Britansko tužilaštvo optužilo je šest osoba nakon što su aktivisti za zaštitu životne sredine utrčali na stazu trke Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.

PROČITAJTE JOŠ

Trka, koja je vožena u nedelju na Silverstonu, prekinuta je u prvom krugu zbog velikog incidenta na stazi i lančanog sudara.

Taj prekid su iskoristili aktivisti, koji su utrčali i seli na stazu u trenutku kada su se vozači kretali ka boksu. Demonstrante je obezbeđenje odmah izvelo, a policija je u nedelju saopštila da je uhapsila sedam osoba, pre nego što je trka nastavljena posle 50 minuta pauze.

Pred britanskim sudom se u utorak našlo šest osoba optuženo za zaveru radi izazivanja smetnji u javnosti, preneo je „Sky Sports“.

„Potpuno neodgovorno. Ljudi mogu da protestuju glasom, ali rizikovati život na stazi i ugrožavati bezbednost svih je totalno glupo. To je neprihvatljivo, možete da protestujete zbog čega hoćete, postoji sloboda govora, ali ovo je zaista smešno“, rekao je posle trke izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.

BONUS VIDEO Težak udes u Formuli 2, oreol spasao život

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar