Foto EPA-EFE/ANDREJ ISAKOVIC

Neočekivani obrt u Formuli 1.

Po pisanju britanskih medija, Maksu Ferstapenu mogla bi da bude oduzeta titula iz sezone 2021. i to zbog kršenja pravila njegovog tima Red bula. Kako navode pojedini britanski sajtovi, ovaj tim je debelo premašio dozvoljeni budžet za prethodnu sezonu.

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija u britanskim medijima da bi Maks Ferstapen mogao da ostane bez titule Svetskog šampiona iz prošle sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Red Bul je trenutno pod istragom nakon što su se pojavili izveštaji da su prošle sezone premašili ograničenje potrošnje za razvoj bolida.

Ferstapen je osvojio svoju prvu tit poslednjeg dana sezone u dramatičnoj trci na Velikoj nagradi Abu Dabija kada je u završnici posle brojnih kontroverzi pretekao Hamiltona. Dejli mejl izveštava da ako Red Bul bude proglašen krivim za prevazilaženje ograničenja potrošnje, njeni vozači bi izgubili bodove i titula bi otišla Lusiu Hamiltonu.

Tim ne bi trebalo da prelazi 114 miliona funti u potrošnji, a Red Bul je potrošio 4.5 miliona više.

Direktor Red Bulovog tima, Kristijan Horner, odbacio je bilo kakvu mogućnost da su kršili propise.

Red Bul se nadao da će proslaviti drugi uzastopni šampionat za Ferstapena na i u trci u Singapuru u nedelju, ali će sada morati da sačeka.

Ferstapen bi mogao da osvoji još jednu titulu ako pobedi u nedelju u slučaju pobede i poklapanja određenih rezultata, ali je nova titula izvesna i pitanje je treunkta kada će je osvojiti.a

U međuvremenu, Toto Volf iz Mercedesa istakao je da želi da predsednik FIA Mohamed ben Sulajem i njegov tim sprovode pravila.

BONUS VIDEO Izjava Luisa Hamiltona pred veliku nagradu Singapura

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar