Mik Šumaher Mick Schumacher
Mik Šumaher Foto: Antonin Vincent/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mladi Nemac preskače trku u Saudijskoj Arabiji.

Mik Šumaher neće biti među učesnicima trke Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije, potvrdio je američki tim Has, za koji sin čuvenog Miihaela Šumahera nastupa.

PROČITAJTE JOŠ...

Mladi Šumaher je tokom kvalifikacija doživeo ozbiljnu nezgodu, kada je prvo izgubio kontrolu nad bolidom, nakon čega se zakucao u ogradu.

Vozilo se tom prilikom gotovo u potpunosti raspalo, nakon čega je usledila pauza od nekoliko desetina minuta tokom koje su redari počistili stazu, dok su mladog Mika izvukli iz vozila.

Iako je ubrzo objavljena fotografija, a potom i snimak na kom se Šumaher smeje, situacija izgleda nije bila bezazlena po mladog vozača, pa je Has doneo odluku da u Džedi nastupi bez njega:

„Zbog incidenta koji se dogodio tokom kvalifikacija, Mik Šumaher neće nastupiti na trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Kako bismo izbegli bilo kakvu nedoumicu, na trci će nastupiti samo jedno naše vozilo“, napisali su oni u saopštenju, pa će jedini predstavnik Hasa u drugoj trci sezone 2022 u Formuli 1 biti Kevin Magnusen, koji će trku započeti sa desetog mesta, nakon više nego dobrih kvalifikacija. Magnusen je prvu trku sezone u Behreinu završio na petoj poziciji.

Trku možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Jeziv udes Mika Šumahera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar