Sportske igre mladih Foto:Promo

Odigrane revijalne utakmice sa košarkašima “Partizana” i fudbalerima “Crvene zvezde”

Najbolji Simovci sa teritorije grada Beograda družili su se na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

PROČITAJTE JOŠ:

Na turnirima su učestvovali pobednici kvalifikacionih turnira koji su se u prethodnom periodu održali u glavnom gradu. Posle štafetne trke “Prijatelj od detinjstva” i ekološkog poligona “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu” održani su turniri u igri “Lino između dve vatre”, basketu 3×3, Coca Cola kupu kao i UEFA turnir u malom fudbali i trka na 60 metara.

Najvatrenije navijanje bilo je na terenima za igru “Lino između dve vatre”, a kako je istakla jedna od učiteljica, iako njeno odeljenje nije izborilo plasman na dalje takmičenje, pobeda je što su u nastavku turnira njeni učenici navijali za ekipu od koje su izgubili. Žestoka konkurencija viđena je na Coca Cola kupu, a pobednik je, u konkurenciji dečaka bio poznat tek posle izvođenja penala. Na Regionalno finale putuju, u konkurenciji dečaka ekipa “Putnik“, a kod devojčica ekipa “Putnik”.

Odlične trke na 60 metara trčali su najmlađi takmičari u dve kategorije – 2011. godište i mlađi i 2013. godište i mlađi.

Zahvlajujući kompaniji NIS, pobednici turnira u basketu 3×3 i UEFA turniru u malom fudbalu, snage su odmerili sa svojim vršnjacima iz KK “Partizan” i FK “Crvena Zvezda”. Mladi košarkaši “Partizana” poručili su svojim vršnjacima da je jako važno da pored toga što se bave sportom trude da ostvare i što bolji uspeh u školi, jer sport je nepredvidiv, dešavaju se povrede koje ih mogu sprečiti da ostanu na terenu, u igri, a obrazovanje je ono što im zauvek ostaje.

Sportske igre mladih Foto:Promo

Najmlađi šampioni FK “Crvena zvezda” pre utakmice su izjavili da im je drago što su deo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i da iako igraju protiv svojih vršnjaka koji se fudbalom bave amaterski, protivnika neće potceniti, jer to nije odlika velih sportista.

Tokom godine, Dunav osiguranje Sportske igre mladih posete skoro stotinu mesta u Srbiji, u kojima se organizuje više hiljada utakmica na stotinama turnira. Sve sportske discipline u sastavu Igara beleže porast prijava, a svi sportovi koncipirani su na način da i deca koja ne treniraju određeni sport mogu učestvovati i oprobati se.

Sportske igre mladih Foto:Promo

Karavan radosti i prijateljstva ovih dana završava svoj put po Srbiji gde su novi SIMOVCI postala deca iz 25 mesta.

Projekat je koncipiran na modelu sportskih igara koje promovišu saradnju, toleranciju i druženje, a takmičenja stavljaju u drugi plan. Početak sledeće nedelje donosi nam Regionalna finala, a onda će se najbolji SIMOVCI devete sezone Igara družiti se i takmičiti od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj banji. Tradicionalno, najveća nagrada za ono što su pokazali na sportskim terenima, ali i družeći se van njih, je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta, gde ih očekuju deca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

BONUS VIDEO Formula 1 u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar