Foto: Vaterpolo savez Srbije

Srbija je na prvom mestu završila kvalifikacioni turnir za odlazak na završni turnir Svetske lige. Rezultat jeste uvek bitan, ali selektor Dejan Savić ga nije isticao u prvi plan.

Imao je odmah i rezervnu varijantu da se nije izborio plasman u Strazbur (22-29. jul). I ta varijanta sa jakim turnirom kod kuće nije bila ništa slabija od šest mečeva koji Srbiju čekaju u Francuskoj.

Srbija bi trebalo da bude u grupi sa Australijom, Brazilom i Španijom, dok bi u drugoj trebalo da igraju SAD, Francuska, Kanada i Italija.

PROČITAJTE JOŠ

„Moramo još mnogo, mnogo da radimo u samom bazenu, ali i van njega u svim segmentima. Od ovih utakmica zaista ne treba da pravimo ništa epohalno. Daleko od toga“, rekao je Savić, prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Utakmice sa Grčkom 13:6, Španijom 11:10 i Italijom 12:9 su bili i takmičarske i pripremne.

„Ovo je prvi naš turnir, jako je bitno da svaki slobodan termin možemo da iskoristimo da se okupimo“, rekao je Nikola Dedović.

Pored 15 igrača koji su se predstavili u Podgorici, još jedan broj vaterpolista čeka svoju priliku. Kada se završe klupske obaveze i posle kraćeg odmora svi će biti na raspolaganju za Svetsko prvenstvo u Mađarskoj.

„Ponosan sam što sam bio deo ove ekipe i mislim da smo odradili sve kako treba“, komentar je najmlađeg Luke Pljevančića.

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Dva puta je MVP bio raspoloženi Dušan Mandić, jednom Marko Radulović koji krupnim koracima stiže na veliku scenu.

„Zadovoljan sam. Imamo prostora da idemo napred, ne znam koliko, ali znam da smo na pravom putu“, kaže igrač Radničkog.

Lazar Dobožanov je branio tri četvrtine na turniru i pokazao je da je u sjajnoj formi.

„Jako bitan turnir za nas. Malo nas je umor stigao, ali su u drugom delu protiv Italije pokazali ponovo karakter, održali prednost i pobedili. Idemo dalje, željni smo novih okupljanja“, ističe Dobožanov.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram