Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nema kraja skandalima.

Navikli smo da je vaterpolo sport o kojem pričamo kada su u pitanju medalje, uspesi i veliki rezultati. Ipak, poslednje skoro dve godine, vaterpolo sve više drmaju skandali.

Silazak sa scene jedne od najboljih generacija u istoriji vaterpola i izostanak velikih rezultata reprezentacije malo je uzdrmao ovaj trofejni sport, ali je jedan čovek koji je imao sve predispozicije da bude legenda rešio da mu sa vremena na vreme zadaje žestoke šamare.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandra Šapića su dugo navijači pamtili kao neverovatnog golgetera i deo trofejne generacije koja je krajem prošlog i početkom ovog veka dominirala svetskim vaterpolom.

Nakon završetka karijere je ušao u politiku i uspeo da se na javnoj sceni proslavi bahatim ponašanjem, ali nije ostavio ni vaterpolo na miru.

Čak i kada se direktno ne dovodi u vezu sa skandalima, njegova senka stoji iznad novih problema u srpskom vaterpolu.

Novi skandal u vaterpolu je vezan za odluku da Novi Beograd na čijem čelu se nalazi Šapić da ne pusti kapitena Srbije Nikolu Jakšića da zaigra za nacionalni tim na turniru Svetske lige u Crnoj Gori.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Iako je obrazloženje bilo povreda, Jakšić je odigrao prethodne četiri utakmice za svoj tim, pa nikome nije jasno zašto je klub doneo ovakvu odluku koja nema previše rezona.

Nije ovo prvi skandal koji se vezuje za ime Aleksandra Šapića.

Još je sveže u sećanju njegovo bahato obraćanje igračima kluba koji predvodi. Vaterpolisti Novog Beograda koji su osvojili regionalnu ligu umesto pohvale zbog prvog trofeja u istoriji kluba dočekali su da se nađu na udaru i da budu svedoci ponašanja koje je ocenjeno kao frustracija zbog predizborne kampanje u kojoj je tada gradonačelnik Beograda nije prošao kako je želeo.

Članovima reprezentacije Srbije, koji su uspeli da odbrane olimpijsko zlato u Tokiju, poručio je bez imalo zadrške da bi bili najslabija generacija u istoriji da su ispali u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tu se nije zaustavio, zamerio je vaterpolistima da su oni oterali trenera Vladimira Vujasinovića, koga je nasledio Dejan Jovović, a posle njega došao Igor Milanović, te da su se krili iza njegove kampanje za gradonačelnika.

Da je njegova sujeta iznad zdravog razuma najboje pokazuje primer smene trenera. Legendarni Igor Milanović na prilično sraman način je oteran iz kluba.

Prvi čovek VK Novi Beograd rešio je da Milanović više ne bude trener srpskog i regionalnog šampiona, a pozadina sukoba je mešanje u rad legendarnom stručnjaku.

Prema tadašnjim saznanjima Nova.rs, sukob na relaciji Šapić-Milanović započeo je tokom jednog od treninga kada je trofejni stručnjak i legenda vaterpola odlučio da izbaci Šapića, jer je svojim ponašanjem ometao rad ekipe. Ne želeći da ulazi u konflikt u prvom trenutku, Šapić se povukao, ali je bilo jasno da njegova sujeta to neće moći da podnese i da će prvom prilikom pronaći razlog za rastanak sa Milanovićem.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Pokušavao je Šapić da vedri i oblači i u Vaterpolo savezu Srbije, ali je neočkivano doživeo debakl u čitavoj priči. Pokušao je da isturi Stefan Mitrovića kao svog kandidata za prvog čoveka saveza, ali je izgubio bitku sa Viktorom Jelenićem i sada na sve načine pokušava da mu se sveti.

Kada se na to nadovežu priče da je kao igrač umeo da maltretira mlađe saigrače u reprezentaciji, a da je sve kulminiralo čuvenim sukobom sa Denisom Šefikom sa kojim se čak i fizički razračunavao.

Izglea da neće stati dok iza njega ne ostanu samo pepeo i dim srpskog vaterpola.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar