Foto: Rvački savez Srbije

Proleter je osvojio prvo mesto sa 139 bodova, a Zvezda kod dama sa 110

Rvači Proletera i rvačice Crvene zvezde ekipni su pobednici Kupa Srbije za seniore, koji je održan u Petrovcu na Mlavi.

U konkurenciji 124 učesnika iz 23 kluba, zrenjaninski Proleter osvojio je prvo mesto sa 139 bodova, beogradski Radnički je zauzeo drugu poziciju sa 117, dok je Spartaku iz Subotice pripalo treće mesto sa 105.

U konkurenciji dama, Crvena zvezda je trijumfovala sa 110 bodova ispred Partizana koji je sa 70 bodova bio drugi i ekipa Kragujevca i Potisja Kanjiže, koje su sa po 25 osvojenih bodova podelile treće mesto.

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon veliki uspeha na reprezentativnom nivou, nastavljena su takmičenja u klupskoj konkurenciji. Imali smo vrlo zanimljiv Kup u odličnoj organizaciji Rvačkog kluba Zmajevi. Pažnju na sebe skrenulo je nekoliko mladih i veoma perspektivnih rvača kao što su Ognjen Jakovljević, Branko Đukić, Antal Vamoš, Uroš Krstin i Luka Katić, i to je dokaz da se u srpskom rvanju odlično radi na svim nivoima i da za budućnost ne treba brinuti“, izjavio je selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.

Dodaje da su ove godine u svim uzrasnim reprezentativnim kategorijama osvajane medalje na evropskim i svetskim prvenstvima.

„Predstoje nam pripreme mlađih seniora u Hrvatskoj, a njih već 24. oktobra očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Albaniji. Sledi nam i takmičenje u svim ligama ove jeseni, a završnica klupske sezone planirana je poslednjeg vikenda u novembru kada se održava plej-of Superlige Srbije“, zaključio je Dokmanac.