Foto: EPA-EFE/HENDRIK SCHMIDT

Ruska antidoping agnecija (Rusada) potvrdila je da neće podneti žalbu u pokušaju da još više ublaži suspenziju svojih timova sa Olimpijskih igara i drugih velikih takmičenja.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) prošlog meseca presudio je da Rusija neće moći da koristi svoje ime, zastavu i himnu u naredne dve godine, čime je podržao zaključak Svetske antidoping agencije (WADA) da je Rusija manipulisala podacima o dopingu.

PROČITAJTE JOŠ

CAS je tako prepolovio trajanje sankcija sa četiri na dve godine, uklonio zahteve za proveru ruskih sportista i omogućio im da na takmičenjima nose nacionalne boje.

Rusada je imala mogućnost da podnese žalbu švajcarskom vrhovnom sudu, ali je saopštila da je, iako i dalje smatra da je presuda „manjkava i jednostrana“, zadovoljna što je CAS odbio da izrekne oštruju kaznu koju je predložila WADA.

„Rusada smatra da je ovo poglavlje zatvoreno i posvetiće se saradnji sa WADA u cilju potpunog vraćanja statusa članstva agencije“, navodi se u saopštenju.

Ruska agencija je navela da je „i dalje u potpunosti posvećenja borbi protiv dopinga, ali da će i dalje braniti prava ‘čistih’ ruskih sportista i protiviti se bilo kom obliku diskriminacije ruskog sporta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar