Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je u Đer, gde će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Rukometašice Srbije igraju u prvom kolu, u petak od 20 časova protiv Rusije, dan kasnije protiv domaćina Mađarske (17.30), a u poslednjoj rundi protiv Kazahstana (17.30).

Dve najbolje ekipe plasiraće se na Igre u Tokio.

PROČITAJTE JOŠ

Najiskusnija srpska reprezentativka Katarina Tomašević optimista je pred utakmice koji bi reprezentaciju mogle da dovedu do plasmana na Olimpijske igre, prvi put od Seula 1988. godine.

„Tri dana smo radili na pripremi za Rusiju i Mađarsku. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni faktor uspeha. Ako skockamo to što smo vežbali do kraja, biće kako treba. Jako nam je bitno to što se Cvija (Dragana Cvijić) vratila. Puno će nam značiti u odbrani gde pokriva sredinu, a tandem sa Pop Lazić je jako bitan i mnogo je važno da su obe u formi“, navela je Tomašević za sajt RSS.

Tomašević je dodala da će ekipi nedostajati povređene Andrea Lekić i Marija Obradović. Ona je rekla da je raspored težak, ali da ekipa uvek ima veliki motiv kada igra za reprezentaciju.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Na otvaranju nas čekaju olimpijske šampionke. Otvaranje je i samo po sebi najteža utakmica. U 24 sata igramo dve jako teške utakmice. To je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Šta da radimo, moramo da se izborimo sa takvim stvarima. Moramo da budemo spremne na sve. Bez obzira kako igraš u klubu, totalno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju“, navela je Tomašević.

Govoreći o Mađarskoj, sjajni golman je rekla i da je praktično cela reprezentacija iz jednog kluba, da dugo igraju zajedno i da imaju po dve kvalitetne igračice na svakoj poziciji.

„Igramo na njihovom terenu, imaće veći pritisak, Savez i država mnogo ulažu u njih, neće im biti lako. Biće nam potrebno i sreće. Bez sreće je teško zamisliti bilo koji uspeh. Da budemo negativne na testovima, da nam se ne desi situacija iz Danske. Stižemo u Đer oko 18 časova i posle testiranja možemo praktično na spavanje, nećemo morati da čekamo čitav dan“.

SPISAK RUKOMETAŠICA SRBIJE

Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Kristina Graovac;

Krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić;

Pivotmeni: Dragana Cvijić, Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević;

Bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović i Dijana Števin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar