Foto: Printsceen Youtube / RSS

Rukometašice Crvene zvezde osvojile su prvi trofej u klupskoj istoriji pobedom u finalu Kupa protiv Železničara iz Inđije.

Zvezda je slavila posle izvođenja sedmeraca sa 32:30 pošto je posle produžetaka bilo 28:28, a na kraju regularnog dela meča 26:26.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju je pobednik odlučen na najdramatičniji mogući način, pa su crveno-bele, posle trofeja sa pripremnog turnira u Severnoj Makedoniji.

Ovog puta pehar ima veću težinu, posebno zbog načina na koji je osvojen, jer su rukometašice oba tima promašivale penale u prvoj seriji, da bi u poslednjoj poklekle devojke iz Inđije.

Ni tu nije viđena sva napetost u finišu utakmice, pošto je Zvezda izgubila loptu na 20 sekundi pre kraja, Železničar je „prodao“ kontru i Zvezda je uspela da postigne pogodak. Gol je poništen jer je vreme već bilo isteklo, pa su se muke crveno-belih nastavile.

Potrajale su tek do penal serije, kada je slavlje igračica, ali i grupe navijača Zvezde u Sportskom centru u Inđiji moglo da počne.

Najboljom igračicom je proglašena kapitenka Zvezde i reprezentativka Srbije Aleksandra Stamenić, dok je najefikasnija igračica meča bila Una Obrenović iz Železničara sa 11 golova.

Na golu Železničara je blistala i Jovana Vasiljković, pa je tim iz Inđije posle 12:12 na poluvremenu, u drugom delu igre do 22:20 uspevao da kontroliše dešavanja na terenu. Tada je Stamenićeva digla svoju ekipu energijom i golovima i uz Saru Garović bila pokretač ekipe Zvezde.

Na kraju je završila meč sa osam golova, Garovićeva je imala devet, dok je Teodora Veličković imala četiri. Uz Unu Obrenović, u Železničaru su se istakle i Tamara Kocić i Dunja Tabak sa po šest golova.

BONUS VIDEO: Zagrevanje rukometaša pred duel protiv Gruzije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar