Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Najbollji makedonski rukometaš Kiril Lazarov (40) novi je selektor reprezenzacije Severne Makdonije.

Kako je saopštio predsednik rukometne federacije Severne Makdonije (RFM) Živko Mukaetov na onlajn konferenciji za novinare, na sednici Upravnog odbora jednoglasno je usvojen predlog o izboru Lazarova.

Novi selektor je najavio da će pod njegovim vođstvom reprezentacija igrati brz i moderan rukomet, ali je napomenuo da to ne može da se promeni preko noći.

PROČITAJTE JOŠ

„U predstojećim kvalifikacijskim mečevima nećemo promeniti mnogo u igri, jer nemamo vremena za to, ali verujte da ćete od Evropskog prvenstva gledati jednu Makedoniju koja igra moderno. Brz i moderan rukomet se igra u oba pravca“, rekao je Lazarov.

Rukometaš francuskog Nanta i dugogodišnji kapiten reprezentacije zahvalio je RFM na pruženoj podršci i najavio da će uskoro objaviti imena saradnika.

„Uskoro ću objaviti i spisak od 35 rukmetaša i članove stručnog štaba“, rekao je Lazarov, koji je na kormilu reprezentacije zamenio Danila Brestovca (45) sa kojim je krajem januara sporazumno raskinuta saradnja nakon neuspeha na Svetskom orvenstvu u Egiptu.

Na tom prvenstvu Lazarov je odigrao poslednji meč u dresu reprezentacije, a najavio je na kraju sezone da će završti i igračku karijeru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram