Roni O'Salivan Ronnie O'Sullivan
Roni O'Salivan Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Legendarni snukeraš Roni O'Saliven daleko je od uzornog sportiste, iako je svoju veštinu doveo gotovo do perfekcije.

Sedam puta je bio svetski šampion, naosvajao se turnira, ali je imao i svojih poroka i padova.

Roni se nekih takvih momenata prisetio u razgovoru za BBC. Doživeo je traumu kad mu je otac osuđen zbog ubistva 1992. godine, dok je šest godina kasnije pao na doping testu.

PROČITAJTE JOŠ

Zato mu je oduzeta titula prvaka Irske, a onda je prošao i proces odvikavanja. Sve to je spomenuto u njegovoj knjizi.

„Postoji ogromna praznina. Izgubio sam šest, sedam godina pijući i pušeći kanabis. Onda su usledile četiri godine borbe sa rehabilitacijom i stvarima van snukera sa kojima se nisam baš najbolje nosio“, rekao je O’Saliven za BBC Radio 4.

Priznao je da zbog toga nije mogao da se fokusira na snuker i da deset godina uopšte nije napredovao.

Roni O'Salivan Ronnie O'Sullivan
Roni O’Salivan Foto: Richard Sellers / PA Images / Profimedia

„Nisam u glavi imao prostor da pobedim… Izgubio sam sebe i samopouzdanje i morao sam da uzimam supstance da bi uopšte imao socijalni život. Onda se očistiš, postaneš nezgodan u društvenim situacijama i pomisliš kako da se nosiš sa običnim društvenim situacijama. Kako da živim na drugačiji način“, zapitao se čuveni snukeraš.

Shvatio je da mnogo toga mora da uči iznova, jer se previše distancirao od stvarnosti.

„Morao sam ponovo da naučim da živim. Morao sam da smislim novi način života. Možda nisam bio prilagođen za X, Y ili Z. Moja sigurna luka je trčanje ujutru, dok sa prijateljima izlazim i to mi je kul. Ali, ako me stavite u okruženje sa mnogo ljudi ja trčim u ćošak“, istakao je O’Saliven.

Roni O'Salivan Ronnie O'Sullivan
Roni O’Salivan Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

„Mislim da me je odlazak na rehabilitaciju naučio tome da je sreća posao unutrašnje ličnosti, to stvarno verujem. Zato sam od 2000. uvek verovato u to“, dodao je čuveni snukeraš.

Pobedu na Svetskom prvenstvu 2020. godine je posvetio srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

„Da bih osvojio ovu titulu moram da budem kao Novak Đoković. On je strašno konstantan, radi sve jako dobro i ne poklanja vam ništa. Nije najgraciozniji teniser, nema tu briljantnost Rodžera Federera ili taj forhend Rafaela Nadala… Ali sve je tu od početka do kraja i njegova forma ne opada mnogo. Uvek igra na visokom nivou. Sebi sam govorio da je za pobedu ovde u Šefildu potrebno imati tu snagu i stabilnost“, objasnio je O’Saliven 2020. godine.

BONUS VIDEO Novak nakon ispadanja u Monte Karlu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar