Foto: REUTERS/Tolga Bozoglu

Francuski vozač Roman Grožan vozio je brzinom od 192 kilometra na sat kada je udario u zaštitnu ogradu tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, u strašnom incidentu u kome je zadobio opekotine ruku.

PROČITAJTE JOŠ:

Sila udarca iznosila je 67 G, što znači da je Grožan, koji je tada vozio za Has, pretrpeo pritisak 67 puta veći od njegove težine, navodi se u završenoj istrazi Međunarodne automobilske federacije (FIA).

Izveštaj se tiče incidenta od 29. novembra prošle godine na stazi Sakir u Bahreinu i u utorak će biti predstavljen vozačkoj komisiji.

Nesreća se dogodila u prvom krugu trke u Bahreinu kada je Grožan pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio.

Francuski vozač je i pored toga što je 26 sekundi sedeo u zapaljenom bolidu ostao priseban. Izvukao se iz bolida koji se prepolovio, nakon čega su mu pomogli redari i medicinsko osoblje na stazi.

Grožan je zadobio opekotine po rukama, modrice po telu i povredio je levi skočni zglob, zbog čega je nekoliko dana bio u bolnici. Grožan je posle toga rekao da mu je zaštita za glavu na bolidu – oreol spasio život.

To je bila poslednja Grožanova trka u Formuli 1, pošto ekipa Has ove godine nije produžila ugovor s njim. On će ove godine voziti Indikar seriju za ekipu Dejl Kojn Rejsing.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar