Foto: Printscreen: Instagram, Youtube/valjevo_live, tebrexx1

Tuča u Valjevu bila je samo jedna od velikih sramota srpskog sporta.

Tokom meča Međuregionalne košarkaše lige između kateda Metalca i Radničkog Valjevo izbila je opšta tuča između aktera utakmice, ali i roditelja koji su upali na teren i napravili haos.

Na kraju prve četvrtine došlo je do sukoba između dva trenera, pošto je jedan od njih bio nezadovoljan odlukom sudija.

PROČITAJTE JOŠ

Došlo je zatim do rasrave, obojica su isključeni, a jedan od njih je završio na parketu i protivnici su ga davili u jednom momentu.

Roditelji su zatim ušli na teren, jedni su pokušali da zaustave tuču, dok su drugi učestvovali u njoj.

Bilo je mnogo sramotnih scena u srpskom sportu u kojima su učestvovali roditelji, a posebno pamtimo tuču koja se desila 2012. godine na meču pionira Bežanije i OFK Beograda.

Incident se dogodio sredinom prvog poluvremena, kada su roditelji, nezadovoljni sudijskim odlukama, počeli međusobno da se prepiru, a teške reči prerasle su u opštu tuču.

Okršaj, najpre verbalni a zatim i fizički, zabeležen je kamerom mobilnog telefona jedne gospođe, koja je takođe bila na tribinama. Na snimku se vidi kako uz pregršt pogrdnih reči i uvreda dva čoveka, posle očigledno neodgovarajuće sudijske odluke, nasrću jedan na drugog. Posle nekoliko sekundi, jedan od njih je seo na drugog i pesnicama počeo da ga udarao po telu. Srećom, reagovali su ostali prisutni, kao i jedan od mladih, vidno potresenih fudbalera. On je, videvši šta se dešava, preskočio ogradu tribina i pokušao da razdvoji osobe koje su se tukle. Jedan od učesnika tuče bio je i njegov otac.

Tuča roditelja mladih vaterpolista Partizana i Beograda uzburkala je javnost 2019. godine. Pratili su roditelji meč dece uzrasta do 14 godina i na Banjici je tada osvanuo snimak tuče roditelja.

Jedan od poslednjih tužnih primera desio se na stadionu SC „Gladijator“ u Kneževcu, kada su se dogodile nemile scene u drugom poluvremenu i utakmica je prekinuta zbog fizičkog obračuna na tribinama.

Tokom meča između dečaka iz klubova Žarkovo i Grafičar, došlo je do tuče među roditeljima na tribinama. Došlo je do prekida utakmice pri rezultatu 0:0 u 56. minutu. Roditelji, oni koji bi trebalo da vaspitavaju decu i budu uzori, tukli su se međusobno, dok su njihova deca jednostavno igrala fudbal.

BONUS VIDEO Pick and roll sa Mićom i Kecmanom EP 5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar