Igor Milanović Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bez dlake na jeziku.

Proslavljeni srpski vaterpolista i trener Igor Milanović pričao je o dešavanjima u Novom Beogradu, a u fokusu je bilo odstranjivanje Dušana Mandića iz ekipe.

I dalje nije u potpunosti jasno zbog čega je Mandić u sred sezone izbačen iz tima, iako su iz kluba poručili da je u lošoj formi i da nije spreman da se takmiči.

PROČITAJTE JOŠ:

Milanović je nedvosmisleno stao na stranu igrača, a nedavno je i sam bio deo Novog Beograda.

„To je prosto neverovatno. Skoro sam sa jednim prijateljem razgovarao i upotrebio sam termin razapeti Mandić. Poznajem to dete od 13. ili 14. godine, doveo sam ga u Partizan i brinuo o njemu na neki način. Ne ume Mandić da bude negativan, to su dokazali i ovi sa izjavom da on ništa nesportski nije uradio, nikakva vrsta nediscipline ne postoji kao razlog što smo mi njega udaljili i zabranili mu da dolazi na bazen i trenira u teretani. U toj rečenici imate takvu kontradiktornost, to je neverovatno. Ko zna šta će sada sve da kaleme i pričaju, kada su u stanju to da kažu. Svaliti svu krivicu na Mandića pokazuje nemoć. Svima je jasno da tu nešto ne štima. Ali svaliti krivicu za sve na Mandića, ja to još nisam video i čuo. Mislim da to nije lepo i da nije u redu“, rekao je Milanović u podkastu „Pod kapicom“.

Dušan Mandić Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Usledila je i šira analiza pomenute situacije.

„Zvučalo je jako neuverljivo, kao kada mali ‘Đokica’ nešto objašnjava. Samo po sebi je to neobjašnjivo i možete misliti kako se oseća Mandić. On traži obrazloženje, oni ne znaju da mu ga daju. A, možete misliti kako se oseća Mandićev saigrač. I zapita se i kaže sebi da to i njemu sutra može da se uradi. To nikako nije dobro za tim, timski duh, za kreiranje opuštene atmosfere. Da bi stavio loptu u gol, treba da postoji opuštenost, kreativnost, nije to trka na 9.000 metara. Možete misliti kako se ostali osećaju, to je loš put koji su izabrali. Treba se pogledati u oči. Još ako krenu da se izbacuju prljavštine, šta sve tu može da izađe“, zaključio je Milanović.

Trener Novog Beograda Živko Gocić stao je iza odluke o Mandiću, a podržali su ga i čelnici kluba.

Što se Milanovića tiče, on je trenirao Novi Beograd sve do prošle godine, kada je odlučio da se preseli u Olimpijakos. Pre pomenuta dva kluba trenirao je i Partizan, Pro Reko, Galatasaraj i Crvenu zvezdu.

Kao igrač je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio 13 medalja na najvećim takmičenjima.

BONUS VIDEO Mitrović konačno pogodio i to na „Old Trafordu“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar