Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Sportsko društvo Radnički svečano je danas obeležilo 100 godina postojanja u Muzeju Jugoslavije dodelom povelja i plaketa najzaslužnijim članovima.

PROČITAJTE JOŠ...

Priznanja su dodeljena onima koji su postigli vrhunske sportske rezultate, učestvovali u formiranju moralnog lika sportista i svojim radom i zalaganjem doprineli afirmaciji, stvaranju, podizanju i jačanju domaćeg i međunarodnog ugleda Sportskog društva i srpskog sporta, navodi se u saopštenju.

Među nagrađenima su se našli Svetlana Kitić, Alisa Marić, Dragana Pešić, Milica Radovanović, Miroslav Marović, Zoran Jovanović, Nemanja Đurić, Aleksandar Petaković, Momir Kecman, Jelica Kalenić, Ljubinko Veselinović, Vukota Ćetković i mnogi drugi.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

U prostoru muzeja izložene su fotografije, video materijali, rekviziti i predmeti iz bogate zbirke jednog od najboljih sportskih kolektiva na ovim prostorima i jednog od najstarijih sportskih društava u Evropi, kako bi posetioci mogli da steknu sliku o njegovom sportskom, istorijskom i revolucionarnom značaju.

Radnički je osnovan u Zanatskoj školi, u Ulici kraljice Natalije, na mestu gde se danas nalazi Matematička gimnazija, ali njegova glavna adresa, po kojoj ga i danas svi znaju, jeste Crveni krst. Društvo se tu doselilo po završetku Drugog svetskog rata, u Ulicu vojvode Šupljikca.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

„Najveći poklon svim članovima Radničkog za stogodišnjicu postojanja i najlepši početak našeg drugog veka je izgradnja sportskog centra koji će biti dom za sve sportove, na postojećoj i dobro poznatoj adresi, u Ulici vojvode Šupljikca 31. Veličanstvena dvorana, hiljade kvadrata najopremljenijih sala za treninge, svlačionice, teretane, biće novi dom klubovima koji čine porodicu Sportskog društva Radnički. Ovo je najvažniji projekat Radničkog u narednom periodu na koji svi treba da budemo izuzetno ponosni“, rekao je predsednik SD Radnički Dušan Ivković.

Na ulasku u drugi vek, u Radničkom radi 13 klubova u 12 sportova: fudbal, košarka (muški i ženski klub), rukomet (ž), rvanje, boks, odbojka (ž), karate, kik-boks, šah, planinarstvo, gimnastika i džudo. Pored njih, postoji i klub veterana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar