Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Prošle sezone odigrali su devet utakmica, Novi Beograd je slavio sedam puta.

Vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog iz Kragujevca sastaće se u sredu, od 20 časova, u derbiju drugog kola Superlige Srbije.

Prvi ovosezonski veliki derbi srpskog vaterpola biće odigran na bazenu Sportskog centra „11. april“ u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

O rivalitetu koji je prošle takmičarske godine stvoren između Novobeograđana i Kragujevčana najbolje svedoči podatak da su odigrali čak devet međusobnih mečeva, a Novi Beograd je bio uspešniji sa sedam pobeda.

„Već u drugom kolu nam dolazi veoma bitna utakmica i vrlo jak protivnik. Opšti je utisak da je malo rano za jednu takvu utakmicu. Ali, kako je nama, tako je i Radničkom“, rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Nada se da do srede u njegovom timu neće biti povreda i bolesti i da će nastupiti u punom sastavu.

„Nismo imali mnogo vremena za velike pripreme, ni na fizičkom, ni na taktičkom planu. Ono što sam siguran je da ćemo dati maksimum u ovom trenutku. Ako bude bilo tako, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Naša ambicija je da pobedimo Radnički, ali to neće biti nimalo lako s obzirom na to da su njihovi kvalitet svima poznati. To je ekipa koja dugi niz godina radi zajedno. Njihova igra je prepoznatljiva, a trener Uroš Stevanović je jedan od najboljih u Evropi. Nadam se da će biti lepa utakmica i velika prilika za sve ljubitelje vaterpola da vide ono najbolje što Srbija ima, jer značajan broj reprezentativaca igra u ove dve ekipe“, rekao je Gocić.

Strateg Novobeograđana je konstatovao da sa nestrpljenjem isčekuje duel sa Radničkim.

„Ono što sam do sada video kroz pripreme i treninge mislim da ne bi trebalo da bude problema. Ali, bez svake sumnje potrebno je da prođe određeno vreme, da bi se igrači koji su došli u klub ovog leta navikli na ekipu, ali i na mene. Ipak, mislim da su svi momci u ekipi izvanredni i da su spremni da znanje i veštine stave u službu tima“, istakao je Gocić.

vaterpolo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novi Beograd je u prvom kolu bio ubedljiv protiv Proletera sa 31:6, dok je Radnički bio bolji od Partizana sa 14:12. U prošlom kolu posle duže pauze zbog povrede lakta, zbog koje je propustio i Evropsko prvenstvo, u tim Novog Beograda se vratio Nikola Jakšić.

„Lakat je sada dobro, nemam problema. Mislim da će sve biti kako treba, jer je povreda uspešno sanirana. Dobro poznajemo protivnika. Prošle sezone smo odigrali veliki broj mečeva sa Radničkim i nema tu nekih tajni, osim nekih malih promena u sastavu u obe ekipe. Ako budemo poštovali sve zadatke koje budemo imali i pokazali trenutni maksimum, mislim da će sve biti kako treba. Ipak, treba imati na umu da je Radnički vrhunska ekipa. Ne sme da se potceni ni jedan njihov igrač i zato sam uveren da ćemo svi biti na visini zadatka“, zaključio je Jakšić.

BONUS VIDEO Rađen za Nova.rs: Deveto mesto je opomena pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar