Andrija Prlainović FOTO: PEĐA MILOSAVLJEVIĆ/STARSPORT

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović, jedan od članova šampionskog tima sa Olimpijskih igara u Riju 2016, uveren je da pet godina kasnije "delfini" mogu da odbrane zlato.

Do Igara u Tokiju ostalo je manje od tri meseca, a srpske vaterpoliste u Japanu očekuje izuzetno težak posao, jer će za rivale u grupi imati Hrvatsku, Crnu Goru, Španiju, Australiju i Kazahstan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li nam je pomeranje Olimpijskih igara odgovaralo ili ne, znaće se po završetku takmičenja, rezultat će reći. Istina je da nismo bili u nekom najboljem trenutku prošle godine, a Evropsko prvenstvo je posvedočilo tome. Činjenica je da smo i stariji za godinu dana, ali mislim da smo sada u boljoj formi, igramo dobro u svojim klubovima“, rekao je Andrija Prlainović Tanjugu.

Prema njegovom mišljenju najvažnije za srpski tim biće da svi dođu zdravi na pripreme.

„Mnogo toga smo prošli zajedno, znamo kako se osvaja zlato na Olimpijskim igrama i to je značajno iskustvo. Zato mislim da ćemo imati prednost u odnosu na ostale. Na nama je da taj turnir dočekamo u što bojem raspoloženju, fizičkom i mentalnom stanju. Ovo će biti drugačije Igre u odnosu na prethodne, zbog ove situacije sa virusom, svih pravila organizatora koja će važiti i čestih testiranja“, dodaje Prlainović.

Pred svako takmičenje srpski vaterpolisti imaju pritisak osvajanja odličja i to onog najsjanijeg, jer ništa drugo se ne računa. Ipak, Prlainović ima rešenje kako da se sav taj pritisak kanališe.

„Učešće na Olimpijskom turniru treba da pretvoirimo u uživanje i neko zadovoljstvo, s obzirom da ćemo poslednji put igrati u ovom sastavu. Sa druge strane, pritisak je normalna stvar kad se igra za reprezentaciju. Svima treba da bude jasno da želimo da se oprostimo na pravi način, kako to svi očekuju i kako bismo mi voleli da to bude“, kaže Prlainović koji ističe da još nije doneo konučno odluku da li će se posle Igara u Tokiju povući iz nacionalnog tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar