Foto: Facebook / Lukas van Biljon

Bivši ragbista Lukas van Biljon (47) izboden je više puta u grudi, dok je njegov otac upucan tri puta u napadu na njihov dom.

Šestorica razbojnika su upala na farmu nekadašnjeg južnoafričkog sportiste i pretila da će, ako se bude opirao, ubiti i njegovu decu u Orandžvilu, u provinciji Fri Stejt.

PROČITAJTE JOŠ:

Deca su bila vezana dok su napadači pustošili farmu, a nekadašnji igrač je izboden „u znak upozorenja da bi se ponašao kako je naoružana banda očekivala“, pišu britanski mediji.

Njegov otac Andre van Biljon (70) nije preživeo hice iz pištolja, što je ostavilo nekada poznatog sportistu slomljenim.

Banda je upala prvo u sobu dece gde su ih vezali kablom, pre nego što su se ušunjali kod Lukasa. Probudili su ga tako što su mu naslonili pištolj kalibra devet milimetara na glavu, a posle kraće borbe su ga izboli dok mu nije rečeno da napadači drže njegovu decu.

Za to vreme je njegov otac probao da ode i radio vezom pozove u pomoć druge farmere, ali je tada upucan.

Odvezen je u bolnicu Pelonomi u Blumfontejnu, ali je preminuo u utorak. Lukasu je jedino drago što se svet ragbija ujedinio u želji da mu pomogne i podrži njegovu porodicu.

Jeziva je procena tamošnjeg ministra policije da je u prva tri meseca ove godine ubijeno čak šest hiljada ljudi u Južnoj Africi.

Lukas Van Biljon je svojevremeno imao kontroverzi u karijeri, pa je posle 13 nastupa za reprezentaciju Južne Afrike odstranjen iz tima zbog tuče u noćnom klubu. Tokom karijere je igrao za timova Šarksa, Ketsa i Stormersa.

BONUS VIDEO: Odbojkaši Partizana uneli trofej Kupa Srbije pred meč sa Albom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar