Foto: Lukasz Kalinowski / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sledi borba za četvrtfinale.

Rukometaši Srbije okončali su prvu fazu Svetskog prvenstva kao drugoplasirani u grupi E nakon pobede nad Katarom u poslednjem, 3. kolu rezultatom 34:24, a poznato je ko su rivali protiv kojih će pokušati da se domognu mesta među osam najboljih.

PROČITAJTE JOŠ...

Za to je potrebno da zabeleže što bolje rezultate protiv ekipa iz grupe F, gde su bile Norveška, Holandija, Argentina i Severna Makedonija.

Makedonci su imali status jednog od favorita za prolaz, ali su doživeli sva tri poraza. Dok su oni protiv Norveške i Holandije i bili očekivani, niko nije verovao da će i protiv Argentine „položiti oružje“, ali su „gaučosi“ trijumfom od 26:35 obezbedili treću poziciju.

U borbi za prvo mesto Norvežani su savladali Holandiju 27:26, pa će tako skandinavska selekcija i Nemačka imati po četiri boda, Srbija i Holandija po dva, dok će Argentina i Katar ući u drugu fazu bez ijednog boda.

U četvrtfinale će proći po dve najbolje plasirane reprezentacije iz sve četiri grupe druge faze.

Mečevi su na programu 19, 21. i 23. januara, a Srbija će prvo igrati protiv Norveške, potom protiv Argentine, dok će 23. završiti drugu fazu susretom protiv Holandije.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar