Esports
Esports; Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Globalna esport federacija (GEF) potvrdila je da će drugo izdanje velikog internacionalnog esports šampionata - Global Esports Games u Istanbulu, Turska biti održano između 14. i 18. decembra ove godine.

Na šampionatu će se igrati četiri igre – Street Fighter V, Dota 2, eFootball 2022 i PUBG Mobile. Pored toga, biće organizovan i Dota 2 turnir za žene.

PROČITAJTE JOŠ:

SESE, jedini zvanični savez esporta u Srbiji i organizator domaćih kvalifikacija za ovaj internacionalni turnir, poziva sve esport majstore i ljubitelje takmičenja da se prijave za nacionalne kvalifikacije koje se održavaju od 12. do 14. avgusta online.

Prve kvalifikacije će se odigrati u igri Street Fighter V, u petak 12. avgusta. Prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem koga možete pratiti sve nacionalne GEG kvalifikacije.

Najbolji esportisti sa nacionalnih kvalifikacija će ostvariti plasman na regionalne kvalifikacije, koje će se održati od septembra do oktobra, i to u onlajn formatu. Više informacija o regionalnim kvalifikacijama ćemo objaviti uskoro.

Prijave su uveliko otvorene i potpuno su besplatne.

Po 16 najboljih Street Fighter V i eFootball 2022 igrača, kao i 8 Dota 2 ekipa sa regionalnih kvalifikacija će se plasirati direktno na veliku završnicu šampionata koja će se odigrati uživo u Istanbulu, od 14. do 18. decembra. Ovo je savršena prilika da otputujete u jedan od najlepših gradova na svetu.

Foto: PROMO

Prošlogodišnji Global Esports Games šampionat se održao u Singapuru. Srbiju su predstavljali Bojan Ilić, koji je bio naš Street Fighter V reprezentativac, kao i Aleksandar ”Krle” Krstić, koji se takmičio u igri PES 21. Aleksandar je ostvario najbolji rezultat, doguravši do osmine finala turnira.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

PRIJAVE:

● Street Fighter V (12.08) – Prijavi se OVDE

● Dota 2 (13.08) – Prijavi se OVDE

● eFootball 2022 (14.08.) – Prijavi se OVDE

FOTO: PROMO

BONUS VIDEO Savićević: Da je Robi ostao, pobedili bismo Mančester i igrali novo finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar