Foto: AP Photo/Barry Reeger

Kvoterbek ekipe Vašington Aleks Smit odigrao je fantastičan meč i predvodio nekadašnje Redskinse do pobede nad Pitsburg Stilersima, a jedan potez momka koji je poreklom Srbin spada u sam vrh najgenijalnijih koje smo videli na sportskim borilištima ove godine.

Vašingtonu je bila neophodna pobeda kako bi ostali u igri za plasman u plej-of, ali se nakon prvog poluvremena i dva tačdauna prednosti činilo da su Stilersi znatno bliži 12. trijumfu. No, sve je počelo da se menja nakon jedne sjajne odbrane, kada je Pitsburg bio prinuđen da „pantuje“ na 50 sekundi pre kraja poluvremena.

Napad Vašingtona krenuo je sa 41 jarde od njihove endzone, i to sjajno – Smit je pronašao Kema Simsa, koji je istrčao 29 jardi i približio svoju ekipu na 30 jardi od endzone Pitsburga. Novi pas za Džej Di MekKisika doveo je ekipu iz prestonice SAD na liniju od 11 jardi od endzone, nakon čega je napad stao.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo je MekKisik zaustavljen nakon samo jedne jarde napredovanja, da bi u drugom pokušaju za devet Smit bio sekovan od strane Ti Džej Vata. Vašington je zatražio tajm-aut, ali je već u narednom napadu usledio isti scenario, samo je nekadašnjeg kvoterbeka San Francisko Fortinajnersa oborio Stefon Tjuit. A onda je Smit pokazao dašak genijalnosti i inspirisao ekipu.

Kako su do kraja poluvremena ostale 23 sekunde, a Vašington nije imao mogućnost da zaustavi vreme, Smit je pomogao tako što je loptu – poneo sa sobom! Uobičajena praksa je da kvoterbek, nakon obaranja, loptu ostavi na mestu gde je oboren ili je da sudijama, no Smit je iskoristio „gužvu“ i poneo je sa sobom ka klupi. Kako lopta nije bila kod sudija, bili su prinuđeni da zaustave vreme, na taj način dopustivši specijalnom timu Vašingtona da se postavi i uputi šut:

Ova tri poena nakon šuta Dastina Hopkinsa bila su uvod u preokret i pobedu Vašingtona od 23:17 kojom su ostali u trci za plasman u plej-of sa divizijskim rivalima, Njujork Džajantsima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar