Stipe Miočić
Foto: Printscreen

Stipe Miočić, hrvatski MMA Borac, savladao je Danijela Kormijea u borbi za titulu UFC šampiona u superteškoj kategoriji.

Pobedom u trećem međusobnom duelu, Miočić je ponovio uspeh iz prethodne godine i potvrdio da je najbolji teškaš na svetu.

Miočić je do pobede u borbi oddržanoj u Las Vegasu stigao jednoglasnom odlukom sudija (49:46, 49:46, 48:47).

PROČITAJTE JOŠ

Rivali su oprezno ušli u borbu, bez udaraca u prvom minutu, ali je Miočić potom preuzeo inicijativu. Kormije je neposredno pre pauze udarcem uspeo da prilično uzdrma rivala i pređe u ofanzivu tokom druge runde, ali se smena uloga ponovila u završnici runde pa je malo nedostajalo da hrvatski borac serijom udaraca nokautira protivnika.

Međutim, posledice u vidu zatvorenog oka Amerikanca bile su dovoljne da Miočić vrlo dominantno završi treću rundu i najavi pobedu. Ipak, potvrdu da se radi o zaista najboljim MMA borcima sveta trenutno donela je četvrta runda i neverovatan preokret Amerikanca koji je vratio neizvesnost uoči poslednjeg perioda borbe.

Peta runda primorala je oba rivala na ofanzivu, a više snage imao je Miočić koji je bio aktivniji u završnici, zadao više udaraca i potpuno zasluženo osvojio titulu i postao najbolji MMA teškaš svih vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare