Tom Brady, Chris Paul, Cristiano Ronaldo, Luka Modrić
Foto:EPA-EFE/ERIK S. LESSER/USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia/EPA-EFE/Matthias Schrader/EPA-EFE/Robert Perry

Sportisti od 35 i više godina neretko se smatraju igračima na zalasku karijere, ali smo tokom sezone 2020/2021. videli veliki broj primera koji pokazuju da i u takozvanim poznim profesionalnim godinama i te kako umeju da zablistaju.

Portugalci su meč 2. kola F grupe protiv Nemačke izgubili sa 4:2, ali je epitet jednog od junaka dana pripao Kristijanu Ronaldu, o čijem trku pre vodećeg gola se još priča.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Ronaldo je u 16. minutu meča prvo otklonio opasnost nakon kornera, posle čega je usledila kontra koju je nekoliko sekundi kasnije, nakon punog trka, golom završio – Ronaldo.

Nije samo taj pogodak u pitanju, već i celokupan utisak koji je ostavio, jer je u grupnoj fazi bio ubedljivo najbolji pojedinac Portugala, izjednačio je rekord Iranca Alija Delija sa 109 golova u dresu reprezentacije, sa pet pogodaka je i prvi strelac EURO 2020, i čini se da je ekstremno motivisan da u tom stilu i nastavi.

Nije Ronaldo jedini, pošto je uz njega u ekipi Portugala i štoper Pepe sa 38, Leonardo Bonući je jedan od najvažnijih šrafova poslednje linije reprezentacije Italije sa 34 godine, dok je Hrvatska prošla među 16 najboljih najviše zahvaljujući odličnoj partiji i prelepom golu Luke Modrića protiv Škotske.

Fudbaleri koji nastupaju na EURO 2020 su tek poslednji u nizu igrača koje ni to što su već duboko zagazili u četvrtu deceniju života (neki i petu) nije sprečilo da prikažu neverovatne partije.

Tako ljubitelji košarke sa neskrivenim simpatijama prate Finiks Sanse, čije „srce“ je organizator igre Kris Pol. Omaleni plejmejker, jedan od najboljih u istoriji najjače košarkaške lige na svetu, predvodio je ekipu iz Arizone do skora 51-21 i drugog mesta Zapada (odigrao 70 mečeva), nakon čega je bio među glavnim zvezdama tima u pobedama nad favorizovanim Los Anđeles Lejkersima, pa potom i Denver Nagetsima.

PROČITAJTE JOŠ...

No, prvi je „nogu povukao“ Tom Brejdi. Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa je posle gotovo dve decenije napustio Nju Ingland Pejtriotse, Boston zamenio toplom Floridom, a prvu sezonu u novom timu obeležio je na najbolji mogući način – osvajanjem Superboula. Ne bi to bilo do te mere neverovatno dostignuće, da nije jednog podatka – Brejdi je u trenutku osvojenog sedmog prstena u karijeri imao 43,5 godine.

Iako je pred Polom, Ronaldom i Modrićem još dosta posla pre titule prvaka, jasno je da će sezona 2020/2021. ostati upamćena kao sezona koju je moguće podvesti pod onu čuvenu narodnu izreku – „bez starca nema udarca“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar