Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

San Francisko Fortinajnersi i Kanzas Siti Čifsi odmeriće snage u 58. izdanju Superboula koje će u noći između 11. i 12. februara biti održano u Las Vegasu, nakon što su Čifsi savladali Baltimor Rejvense 17:10, a Najnersi Detroit Lajonse 34:31 u finalu konferencije NFL plej-ofa.

A da je bilo malo sportske sreće za Detroit Lajonse i Baltimor Rejvense, umesto crvene „gradom greha“ bi dominirala plava boja.

PROČITAJTE JOŠ...

Baltimor je u meč protiv Čifsa ušao kao najbolja ekipa AFC-a, i sve je išlo na ruku Lamaru Džeksonu i ekipi, ali su izabranici Endija Rida iz Mizurija podigli nivo igre kad je bilo najpotrebnije i tokom čitavog toka utakmice imali prednost za konačnih 17:10.

Ipak, rezultat je mogao da bude u potpunosti drugačiji da je ruki Zej Flauers malo više razmišljao o timu.

Prvo je nakon spektakularnog hvatanja od 54 jarde na manje od minuta pre kraja treće deonice kažnjen zbog izazivanja rivala, kog je prvo gurnuo na zemlju, a potom ga gađao loptom.

Nakon što je njegova ekipa umesto sa deset jardi napad započela sa 25 uspeli su Rejvensi da priđu end-zoni rivala, ali je upravo Flauersu izbijena lopta u trenutku kada se bacio kako bi poentirao, pa je Kanzas Siti preživeo taj napad, odbio nalet, potom je i presečen pas Lamaru Džeksonu, te su Čifsi dobili priliku da nastupe u Superboulu, a Patrik Mahoms šansu da po treći put osvoji šampionski prsten.

A ceh je platio prst mladog sportiste pošto ga je rasekao u besu udarcem u klupu, pa je trijumf Čifsa zapečaćen krvlju zvezde u usponu tima iz Merilenda.

Sa druge strane, Detroit je protiv San Franciska blistao, Lajonsi su predvođeni kvoterbekom Džaredom Gofom izluđivali rivala, imali ubedljivih 24:7 na poluvremenu, ali je jedan neverovatan potez Brendana Ajuka preokrenuo meč.

Činilo se da će napad Fortinajnersa biti zaustavljen pošto je Kindl Vildor „pročitao“ pas Broka Pardija i pokušao da ga preseče, ali je loše procenio gde će lopta završiti, ona se od njegove kacige odbila nazad u vazduh što je poklon koji je Ajuk iskoristio i pretvorio ga u priliku za tačdaun.

Od tog momenta i poena San Franciska kojima su prišli na 24:17 usledio je potop Lajonsa koji su do kraja meča u potpunosti stali, San Francisko je stigao do preokreta i sa 34:31 slavio

Tako smo umesto bajke dobili spektakl za kraj, jer će se za titulu boriti aktuelni šampion i nekoliko godina unazad najdominantniji tim lige, Kanzas Siti Čifsi, i najbolja ekipa ove sezone po svemu prikazanom, San Francisko Fortinajnersi.

NFL, finale konferencija

Baltimor Rejvens – Kanzas Siti Čifs 10:17 (7:7, 0:10, 0:0, 3:0)

San Francisko Fortinajners – Detroit Lajons 34:31 (0:14, 7:10, 17:0, 10:7)

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar