Foto: Starsportphoto

Rukovodstvo Beogradskog maratona oglasilo se saopštenjem u kojem je navedeno da 33. tradicionalna trka u srpskoj prestonici nije dobila odobrenje da se održi u predviđenom terminu, 18. oktobra.

„Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da 33. Beogradski maraton održimo 18.10.2020. Posle nekoliko meseci ozbiljnog i predanog rada na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Covid19, kao i prikupljanja informacija, znanja i iskustava organizatora drugih sličnih događaja koji su se upravo održali ili će biti održani – sa namerom da ih primenimo u Beogradu, očekivali smo pozitivan odgovor i bili spremni da odmah pristupimo organizaciji događaja na odgovoran nacin. Ovakva odluka je za nas veliko razočaranje. Izvinjavamo se svima koji su sa nama već dugo iščekivali i nadali se da ćemo razdragano tokom jeseni trčati beogradskim ulicama. Uskoro više informacija o narednim koracima. Vaš Beogradski maraton“, navedeno je u saopštenju.

View this post on Instagram

Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da 33. Beogradski maraton održimo 18.10.2020. Posle nekoliko meseci ozbiljnog i predanog rada na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Covid19, kao i prikupljanja informacija, znanja i iskustava organizatora drugih sličnih događaja koji su se upravo održali ili će biti održani – sa namerom da ih primenimo u Beogradu, očekivali smo pozitivan odgovor i bili spremni da odmah pristupimo organizaciji događaja na odgovoran nacin. Ovakva odluka je za nas veliko razočaranje. Izvinjavamo se svima koji su sa nama već dugo iščekivali i nadali se da ćemo razdragano tokom jeseni trčati beogradskim ulicama. Uskoro više informacija o narednim koracima. Vaš Beogradski maraton. ——— Dear runners, dear partners and friends, we have to inform you with immense regret that we have not received approval to hold the 33rd Belgrade Marathon on October 18, 2020. After several months of serious and dedicated work on the preparation of the plan for the implementation of the amended organizational and program concept of the 33rd Belgrade Marathon, adapted to the current situation and in accordance with current measures of the Crisis Staff, in order to protect the population from Covid 19 pandemic, similar events that have just taken place or will take place – with the intention of implementing them in Belgrade, we expected a positive response and were ready to immediately approach the organization of events in a responsible manner. This decision is a big disappointment for us. We apologize to everyone who has been waiting with us for a long time and hoped that we would run happily through the streets of Belgrade during the fall. More information on the next steps coming soon. Yours truly, Belgrade marathon. . . . #beogradskimaraton #belgrademarathon #beograd #belgrade #maraton #marathon #halfmarathon #trcanje #running

A post shared by Beogradski maraton (@bgd_maraton) on

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar