Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

U beogradskom hotelu „Moskva“, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, obeležen je 114. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije.

U svom obraćanju zvanicama, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković najpre se osvrnuo na osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji, generala Svetomira Đukića.

Tom prilikom, predsednik Maljković je istakao bogato olimpijsko nasleđe naše zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

„Velika mi je čast što imam priliku da vas pozdravim sa ovog mesta, gde je pre 114 godina veliki vizionar general Svetomir Đukić, zajedno sa grupom mladih oficira školovanih u Francuskoj, osnovao Srpski olimpijski klub i postavio temelje olimpijskog pokreta u Srbiji. Retko koja zemlja na svetu može da se pohvali tako dugom olimpijskom tradicijom. Kroz svoju 114 godina dugu istoriju, Olimpijski komitet Srbije je izgradio svoj ugled i reputaciju u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim rezultatima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji. Bogato olimpijsko nasleđe čini nas veoma ponosnim, ali nas i obavezuje da ga dodatno obogatimo za neke buduće generacije olimpijske porodice u Srbiji“, rekao je Maljković.

Predsednik OKS je istakao da je prioritet Olimpijskog komiteta Srbije u ovoj godini nastup naših sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Glavni fokus Olimpijskog komiteta Srbije u ovoj godini su Olimpijske igre u Parizu, odnosno obezbeđivanje optimalnih uslova za pripreme i nastup naših sportista na najvećoj sportskoj smotri. Mnogi naši sportisti su nas obradovali osvojenim kvotama i normama, poput Saše Čađo i Andreja Barne koji su sa nama, dok će drugi tek potvrditi svoje učešće na Olimpijskim igrama u prestonici Francuske. Koristim priliku da sportistima sa ovog mesta poželim, pre svega dobro zdravlje, neka vredno treniraju, a mi smo tu da ih podržimo da daju svoj maksimum i da upravo na Olimpijskim igrama ostvare svoje najbolje rezultate, koji će sve nas učiniti ponosnim i dati nam puno povoda za slavlje“, zvaršio je Maljković.

BONUS VIDEO Trojke Avramovića i Marinkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar