Oleksandr Usik
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik postao je apsolutni prvak teške kategorije u boksu nakon što je pobedio Tajsona Fjurija na bodove u Rijadu. Dva dana nakon toga je pokazao pesnice, po izlasku iz bolnice zbog polomljene vilice.

Usik je objavio fotografiju kojom je pokazao kako mu izgledaju šake koje su pune rasekotina i modrica od udaraca. Pukla mu je i desna arkada, a ima i modrice oko oba oka.

PROČITAJTE JOŠ

Usik je najavio da će prirediti Fjuriju i revanš, a još uvek nije poznato kada i gde će biti organizovana borba.

Posle 24 godine neko je uspeo da objedini sve titule pošto je savladao Tajsona Fjurija podeljenom odlukom sudija posle 12 rundi.

Sudije su glasale 2-1 za Usika. Dvojica su bodovali za Ukrajinca (114-113 i 115-112), a jedan za Fjurija (114-113).

Uspeo je „kralj cigana“ bolje da uđe u meč, što je pokazao tokom šeste runde, kada je uspeo i da uzdrma Usika.

Ipak, u devetoj rundi Usik pokazuje svu moć i u tom momentu šalje rivala u nokdaun. Fjuri je u tom momentu na nestvaran način izbegao poraz i nokaut, a mnogi misle da je meč trebao da se završi u tom momentu.

Posle toga, delovalo je da je sve u Usikovim rukama, i na kraju se ispostavilo kao tačno, a Ukrajinac je došao do najveće pobede u karijeri.

Usik sada drži pojaseve u verzijama WBA, WBC, IBF, WBO (kao i manje značajni IBO), titulu časopisa „Ring“, kao i zvanje linealnog prvaka sveta.

Ukrajinac je ostao na savršenom skoru 22-0 kao profesionalac, dok je Fjuri na skoru od 34 pobeda, jednog poraza i remija.

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar