Foto:Promo

Gotovo tri miliona dinara vredeli su koševi na humanitarnom basket turniru koji je kompanija Mozzart organizovala kako bi se prikupio preostali novac potreban za lečenje Ognjena Kapate.

Zahvaljujući i Mozzartu koji je za učešće svake ekipe Ogijevih vršnjaka donirao po 5.000 dinara, a za svaki postignuti koš na turniru po 1.000 dinara prikupljen je iznos koji je, prema rečima Ognjenove mame Radmile, nedostajao za početak lečenja u Italiji.

Ideja za realizaciju turnira potekla je od Ogijevih drugara koji su prvi turnir organizovali u svom kraju kako bi prikupili što više novca. Podršku su dali i Mozzartovom turniru na kojem su, podeljeni u različite ekipe, svim srcem igrali za zajednički cilj.

Foto:Promo

„Ogi je naš drug i želeli smo da mu pomognemo. Prvo smo se skupili u našem kraju a kada je poziv stigao od Mozzarta mnogo smo se obradovali i ceo dan igrali za Ogijevu pobedu. Nadamo se i verujemo da će nam se naš drug uskoro pridružiti na terenu“ rekao je Vukan, Ogijev najbolji drug.

Osim Ogijevih vršnjaka, na turniru su učestvovali i profesionalni basketaši koji su se osim za titulu prvenstveno borili za uvećanje fonda namenjenog za Ognjenovo lečenje. Sa tribina bodrila ih je brojna publika u majicama sa znakom „Koš za Ogija” za koje su na ulazu izdvajali dobrovoljni prilog. Podrška je stigla i od poznatih ličnosti koje su zdušno navijale iz prvih redova, a oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju poslali su Ogiju video poruke, poput Vase Micića, Vladimira Lučića, Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Neleta Karajlića, Aleksandra Kataija…

Foto:Promo

“Društveno odgovorni rad koji kompanija Mozzart sprovodi godinama je za svaku pohvalu a ovaj turnir je još samo jedna potvrda da su lideri u humanosti. Drago mi je što sam bio deo ove organizacije i sjajne atmosfere a ujedno svi zajedno nastavljamo da navijamo za Ogija i njegovu pobedu” rekao je Nenad Peruničić, proslavljeni rukometaš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare