Foto: Printscreen/YouTube/News24 sofiaeu

Bugarski državljanin, Bojan Vačev, koji je oborio Oliveru Jevtić na trci u Sofiji, obratio se javnosti otvorenim pismom.

Legendarna srpska maratonka je od udarca pala i ostala u nesvesti, ali je srećom izbegla teže povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Vačev je priveden i biće ispitan u policiji, ali je u međuvremenu osvanulo i njegovo pismo javnosti.

„Želim da iskoristim svoje pravo i odgovorim. Naglašavam da sudar nije bio nameran i da nije nastao iz nekih sebičnih potreba. Lično ne poznajem Oliveru Jevtić i želim da iskoristim ovu priliku da se iskreno izvinim njoj i njenim najbližima zbog traume koja je sprelila da učestvuje u događaju“, naveo je Vačev.

On je prokomentarisao i navode da je bio poslat i plaćen da uradi to što je uradio.

„To je apsolutno lažno i duboko me je pogodilo. Ne mogu da verujem da sam zaslužio ovakvu inkviziciju i linč, a jasno mi je da ih ima nakon čitanja brojnih poruka koje sam dobio na društvenim mrežama“.

Bugarin je istakao i da je sve bio nesrećni slučaj.

„Molim sve koji su odgledali snimak da shvate da je adrenalin bio na visokom nivou, a u kombinaciji sa vremenskim uslovima i nedostatkom profesionalnog iskustva, to je dovelo do mojih nekoordinisanih pokreta koji su doveli do incidenta. Nadam se da će uvažena organizacija Maraton Sofije ubuduće obratiti pažnju na razliku u veštinama amatera i profesionalaca, tako što će ih podeliti i slabijima pružiti početnu prednost. Želim brz oporavak srpskoj sportistkinji i nesmetan nastavak karijere“, zaključio je Vačev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare