Foto: Kajakaški savez Srbije

Reprezentativci Srbije u kajaku i kanuu sprint održali su prvi zajednički trening.

Na Adi Ciganliji na zajedničkom trening tesitranju, pod budnim okom selektora Pavla Jovanova i njihovih individualnih trenera, veslalo je tridesetsedmoro takmičara.

Većina srpskih reprezentativaca pripreme za predstojeću sezonu počeli su još 1. oktobra u svojim klubovima i po individualim programima.

„Ovo je bila odlična prilika da se prvi put okupimo svi, i takmičari i stručni štab, kao i treneri. U početnom delu priprema radićemo testove u teretani, fiziološke testove, pokazatelje opšte spremnosti kako bismo na sistematki način mogli da pratimo pripreme načih takmičara, jer nas sledeće godine očekuje veoma naporna sezona“, naglasio je selektor Jovanov.

Plan je da se zajednički treninzi održavaju jednom mesečno, a na prvom treningu takmičari su testirani na deonici od 10 kilometara.

Srpske kajakaše u 2021. godini očekuju, pre svega, četiri velika međunarodna takmičenja, te planiranje sezone sa četiri perioda u kojima reprezentativci moraju da budu spremni na vrhunskom nivou predstavlja veliki izazov.

„Na počeku sezona očekuju nas dodatne kvalifikacije za Tokio. Nadamo se da će Olimpijske igre definitivno biti održane i da ćemo kraj sezone provesti u Tokiju. Pre toga očekuju nas i Evropsko i Svetsko prvenstvo, tako da je pred nama svakako jedna naporna sezona“, dodao je Jovanov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar