Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Neće biti lako.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zaigraće u grupi A kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, određeno je žrebom od strane FIVB.

PROČITAJTE JOŠ...

Odbojkašice Srbije će do najprestižnijeg takmičenja na svetu pokušati da se domognu kroz duele protiv Kine, Dominikanske Republike, Holandije, Češke, Meksika i Ukrajine, a turnir je na programu od 16. do 24. septembra u Kini.

Srbija će turnir otvoriti 16. septembra mečom protiv Meksika (4.00 po vremenu u Srbiji), da bi potom usledile utakmice protiv Ukrajine (17. septembar, 10.00), Kanade (19. septembar, 4.00), Dominikanske Republike (22. septembar, 4.00), Holandije (23. septembar, 10.00), te Kine, 24. septembra, od 13.30.

U B grupi u Tokiju igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentin i Peru. U C grupi igraće Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.

Po dve najbolje selekcije iz svake grupe obezbediće mesto na Igrama.

Olimpijske igre 2024. će se odigrati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu. Direktan plasman na Olimpijske igre obezbedila je Francuska, domaćin Igara, u obe konkurencije.

BONUS VIDEO Tijana Bošković – srpska „bombarderka“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar