Foto: BETAPHOTO/FIVB/MO

Sanja Đurđević, libero ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, našla se u centru incidenta zbog poteza tokom meča Lige nacija protiv selekcije Tajlanda.

PROČITAJTE JOŠ...

Đurđevićeva je tokom meča drugog kola drugog vikenda ovog takmičenja nakon osvojenog jednog poena prstima napravila kose oči, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Usledile su salve kritika na račun Đurđevićeve, da bi potom usledilo i zvanično izvinejnje srpske odbojkašice:

„Svesna sam svoje greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom „Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih“. Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju“, napisala je ona na svom Instagram nalogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Đurđević Sanja (@_djurdjevics)


Odmah potom oglasio se i Odbojkaški savez Srbije:

„Žao nam je zbog događaja koji su obeležili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svesna svoje greške i smesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda. Ona je samo želela svojim saigračicama da pokaže da treba da u fazi odbrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se odvio prilično nesrećno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dve reprezentacije“, stoji u objašnjenju OKS.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Odbojkaški savez Srbije ?? (@ossrb)

Incident zbog kog se Đurđevićeva našla na meti odbojkaške javnosti možete videti na snimku ispod, i to na samom kraju video-snimka sa sredine drugog seta. Inače, Srbija je zabeležila pobedu rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:23, 25:23.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar