Foto: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Srbija je u prvom kolu poražena od Turske, a potom je savladala Tunis

Odbojkaški reprezentativac Srbije Marko Podraščanin izjavio je da njegovi saigrači imaju veliki motiv da se plasiraju na Olimpijske igre, koje će naredne godine biti održane u Parizu.

Odbojkaši Srbije se trenutno nalaze u Tokiju gde igraju kvalifikacioni turnir za plasman na OI 2024. Srbija je u prvom kolu poražena od Turske 3:1, a potom je savladala Tunis 3:0.

Slobodan dan su iskoristili za trening u teretani u Šibuji, delu Tokija koji se nalazi u neposrednoj blizini dvorane „Jojogi“ gde se igraju utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

„Odradili smo teretanu da se vratimo fizički na puteve stare slave posle neočekivanog poraza od Turske. Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv Tunisa. Osvojili smo tri važna boda, ne samo zbog ovog turnira, nego i zbog plasmana na rang listi FIVB. Očekuju nas izuzetno važni mečevi protiv Egipta i Finske. Očekujem dve pobede zato što smo došli ovde da izborimo direktan plasman u Pariz“, rekao je Podraščanin, prenosi OSS.

Prvo mesto na tabeli B grupe olimpijskih kvalifikacija dele Slovenija i SAD sa po šest osvojenih bodova.

„Veliki ulog je u pitanju, Olimpijske igre su svake četiri godine. Mi 12 godina nismo bili na OI. Imamo veliku želju i motiv da izborimo plasman u Pariz. Očekuju nas veoma važne utakmice protiv Egipta i Finske. Želimo da sa što više pobeda i samopouzdanja uđemo u poslednja tri kola protiv izuzetno jakih protivnika“, dodao je Podraščanin.

Meč između Srbije i Egipta biće odigran u utorak od šest časova po našem vremenu. Plasman na Igre u Parizu izboriće dve najbolje reprezentacije iz grupe, a preostala mesta popuniće se sledećeg leta prema rang listi FIVB.

BONUS VIDEO Pozdrav odbojkašica sa pomoćnikom selektora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar