Foito:Qian Jun / Xinhua News / Profimedia

Svetski šampion menja tim. Da, Maks Ferstapen bi mogao da napusti Red Bul...

Kako piše nemački „AMuS“ aktuelni šampion bi karijeru mogao da nastavi u Mercedesu nakon afere prvog čoveka Red Bula Kristijana Hornera.

PROČITAJTE JOŠ

On je navodno jednoj koleginici slao neprimerene poruke duže vreme, a unutrašnjom istragom je utvrđena njegova nevinost. Ipak, nisu baš svi poverovali u to.

Tako je Jos Ferstapen, otac svetskog šampiona, jedan od onih koji žele da napusti tim.

„Postojaće tenzija dok je Kristijan deo Red Bula. Ekipa bi mogla da bude rastrgnuta dok je to slučaj, da eksplodira. Ne može nadalje ovako. Horner izigrava žrtvu, a u stvari stvara probleme“, rekao je otac šampiona planete za „Dejli mejl“.

O tome se oglasio ubrzo i Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, koji tu mogućnost nije odbacio, iako zna šta je neophodno da uradi Mercedes.

„Maks u Mercedesu? Naravno da bi to voleo, ali mislim da šampioni traže najbrže bolide. A on to trenutno ima u Red Bulu. Tako da teško, baš teško, da je to izvodljivo“, rekao je Volf.

Ferstapen ima ugovor do 2028. godine i najbrži bolid, a teško da će se odlučiti da zbog afere Hornera tek tako napusti klub pogotovo kada se zna da je slavio na otvaranju sezone u trci za Veliku nagradu Bahreina.

BONUS VIDEO Hamiltonov najbrži krug prvog dana sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar