Maks Ferstapen
Maks Ferstapen; Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Ništa od nagrade za najboljeg tenisera planete.

Maks Ferstapen je dobitnik Laureus nagrade za bajboljeg sportistu planete za 2021. godinu.

On je postao šampion sveta u Formuli 1, a u konkurenciji za najboljeg je između ostalog nadmašio Novaka Đokovića koji je imao spektakularnu prošlu godinu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbin je do sad četiri puta osvojio ovu nagradu. Prošle sezone osvojio je tri grend slema, izjednačio se sa Federerom i Nadalom i igrao finale US Opena.

To očigledno nije bilo dovoljno pa je nagrada otišla šampionu Formule 1.

„Veoma sam zahvalan Laureus akademiji. Ovo nije nagrada samo za mene, već za ceo tim koji stoji iza mene i koji radi naporno kako bih ja imao šansu da pobeđujem“, poručio je Ferstapen.

Nagradu za najbolji tim godine dobila je fudbalska reprezantacija Italije koja je 2021. godine postala evropski šampion.

Fudbaler Bajerna i reprezentativac Poljske Robert Levandovski koji je prošle sezone za Bajern postigao 41 gol, dobio je priznanje za poseban uspeh na terenu u prošloj godini.

Ema Radukanu dobila je nagradu za najveći proboj godine za uspeh na prošlogodišnjem US Openu.

Nagradu za „povratak godine“ dobila je skejterka Skaj Braun koja je posle frakture lobanje uspela da se oporavi i na Olimpijskim igrama u Tokiju dođe do bronzane medalje. Ona je najmlađa Britanka koja je osvojila medalju na Igrama.

Za sportsku ikonu godine, nagradu je dobio Valentino Rosi, legendarni motociklista koji je prošle godine završio karijeru.

BONUS VIDEO Novak Đoković Marijan Vajda Serbia open Srbija open

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar