Novak Đoković, Nikola Jokić. Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT, ERIK S. LESSER

Izjava o kojoj će se pričati

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković pričao je o narednim Olimpijskim igrama u Parizu, a veoma pohvalno je pričao o Nikoli Jokiću i Novaku Đokoviću, trenutno najboljim sportistima naše zemlje.

Olimpijski tim Srbije za Pariz još uvek nije dobio konačan sastav, iako već imamo mnogo sigurnih učesnika za Olimpijske igre.

„Jako sam zadovoljan, imamo još mnogo prilika u individualnim sportovima za još koju kvotu. Srbija je u Tokiju bila jedina sa odnosom momaka i devojaka 50-50. Čini se bezazlena, ali je vrlo značajna informacija kad se malo bolje porazmisli“, rekao je Maljković gostujući na RTS-u.

PROČITAJTE JOŠ:

Čuveni košarkaški trener pričao je i o reprezentaciji koju predvodi Svetislav Pešić. Njoj bi narednog leta trebalo da se pridruže Jokić, Micić i Kalinić, koji nisu bili tu za Mundobasket, na kom je osvojeno srebro.

„Odlazak tri takva igrača budi motiv kod ostalih. Svi oni imaju ime i prezime i puno puta se to u sportskoj praksi pokazalo. Znao sam. Taj tim nije imao slabu tačku, Pešić to odlično radi. Mogu Amerikanci da prete, ne verujem da će doći u kompletnom sastavu. Verujem da će doći Jokić, Micić i Kalinić, nisam razgovarao sa Jokićem. Ako Amerima fali neki igrač, tu smo sa njima“, istakao je Maljković.

Nikola Jokić je odlično otvorio sezonu u NBA ligi i biće u konkurenciji za treću MVP nagradu u karijeri.

„Ako se negde košarka približava umetnosti, onda je to u dodavanju. Mi imamo velikog umetnika koji sve ostale čini boljima, a kad je teško uzima loptu i daje koš. On je vrlo bitan igrač. Ne treba da se zaboravi ni Micić, koji je bio nekoliko godina najbolji igrač Evrope“.

Božidar Boža Maljković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Novak Đoković iza sebe ima skoro pa savršenu sezonu u kojoj je oborio još nekoliko rekorda, a ponovo je ubedljivo prvi na svetskoj rang listi i nedavno je osvojio Zagvršni masters u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ko god je jednom popio kafu sa mnom zna koliko volim Džordana. Novak Đoković je nadmašio Majkla Džordana, najbolji je sportista svih vremena. Krenuo je od Kopaonika, trenirao po praznim bazenima kao i Ana Ivanović. Majka mu je imala malu sedvičarnicu, otac jurio, pozajmljivao novac… Novak je sam napravio sve ovo. Džordan je imao kompanije iza sebe i mnogo mu je bilo lakše. U Tokiju je Novak bio non-stop sa našim sportistima u olimpijskom selu. Bila mu je velika greška što je igrao dubl po japanskom suncu“, izjavio je Maljković.

Đoković će u Parizu pokušati da se domogne prve zlatne medalje na olimpijskim igrama, pošto do sada ima „samo“ bronzu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar