Novak Đoković Foto:EPA-EFE/James Ross

Prestižne Laureus nagrade biće dodeljene u aprilu.

Novinari širom sveta izabrali su kandidate za Laureus nagrade za 2022. godinu.

Među kandidatima za najboljeg sportistu u 2022. nije se našao najbolji teniser sveta Novak Đoković, što je prilično neverovatno.

Pročitajte još

Na listi su Rafael Nadal, Lionel Mesi koji je sa Argentinom postao šampion sveta na Mundijalu u Kataru, svetski prvak u Formuli 1 Maks Ferstapen, Stef Kari koji je bio šampion NBA lige, fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape kao i atletičar Armand Duplantis, koji je protekle godine tri puta popravio svoj svetski rekord u skoku motkom i osvojio svetska zlata u dvorani i na otvorenom, kao i Dijamantsku ligu.

U ženskoj konkurenciji među glavnim kandidatkinjama za nagradu je američka plivačica Kejti Ledecki koja je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila četiri zlatne medalje. Priznanju se nada i američka atletičarka Sidni Meklafin, kao i najbolja teniserka sveta Iga Švjontek. U konkurenciji je i svetska prvakinja u trci na 100 metara Šeli-En Frejzer-Prajs, kao i skijašica Mikaela Šifrin.

Kada je u pitanju nagrada za najbolju ekipu, za ovo priznanje pretenduju: Fudbalska reprezentacija Argentine, FK Real Madrid, Golden Stejt Voriorsi, ženska fudbalska reprezentacija Engleske, francuska ragbi selekcija kao i Red Bul tim Formule 1.

Otkriće godine mogla bi da bude fudbalska reprezentacija Maroka, ali i španski teniser, drugi na ATP rang listi Karlos Alkaraz. Teniserka iz Kazahstana Elena Ribakina takođe se nada priznanju. Kandidati su i američki klizač Nejtan Čen, američki golfer Skoti Šefler i nigerijska atletičarka Tobi Amusan.

Među nagradama koje će biti dodeljene nalazi se i „sportski Oskar“ za povratnika godine, najboljeg sportistu sa invaliditetom, najboljeg u ekstremnim sportovima  kao i nagrada „Sport for Good“ za sportski program ili projekt.

Rodžer Federer rekorder je se šest osvojenih nagrada za najboljeg sportistu. Nagrade Laureus će biti dodeljene u aprilu ove godine.

BONUS VIDEO NBA Ol-star 2023: Najbolji momenti utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar