Jovanović, Puzović, Radovanović i Mironcikov; Foto: BSS

Srpska bokserka Nina Radovanović i bokser Nenad Jovanović osvajači su tradicionalne 64. "Zlatne rukavice", koja je završena u Loznici.

PROČITAJTE JOŠ

Jovanović je u finalu savladao Rusa Sergeja Zubkova, dok je Radovanovićeva u finalu bila bolja od Zlatislave Čukanove iz Bugarske.

Priznanje najboljima u hali „Lagator“ uručili su legendarni šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu, Vladimir Mirončikov.

Najbolji domaći bokser je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka Milena Matović.

Najbolji tehničar turnira je Seidi Nazif (Srbija), Anđom Agejev (Rusija) je najbolji strani takmičar, a najborbeniji par su Timir Galanov (Srbija) i Kiren Mekdonald (Engleska).

Najbolja tehničarka je Bugarka Melis Jonuzova, najborbeniji ženski par su Milema Matović (Srbija) i Išrak Šaib (Alžir), a najbolja strana takmičarki Alžirka Imane Kelif.

Foto: BSS

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov, odnosno Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović.

Specijalna priznanja dobili su Mujo Bajrović, legendarni bokser, Slaviša Čurović, TV komentator, Aleksandar Rismić, predseddik BK Loznica i dve legende lozničkog boksa Raša Bojanić i Dragan Durunga Vasiljević.

Foto: BSS

„Finalni meč je bio onako kako sam ja planirala da se odvija, ušla sam dosta fokusirana, u trećoj rundi sam pokazala na kom sam nivou, koliko je rada uloženo i da je ta runda prikazala mene u najboljem izdanju. Možda je bilo previše mečeva u ovoj 2021, ali ispisali smo se iz ove sezone onako kako sam zamišljala i ulazimo u sledeću godinu sa jednim dobrim predznanjem za jednu medalju, Bože zdravlja, na nekom većem takmičenju kao što je Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Možete da me smatrate ozbiljnim konkurentom za jednu od medalja sa tih velikih takmičenja koja nam dolaze u 2022. Svi znamo koliko je komlikovano doći do medalje, jer zavisi od mnogo faktora, ali sigurno ću biti vrhunski spremna i sigurno ćete gledati vrhunski boks, to je ono što obećavam, ali verujem i u medalju“, zaključila je za kraj sezone reprezentativka Srbije Nina Radovanović, nova šampionka “Zlatne rukavice” i predstavnica Srbije na OI u Tokiju u godini koja broji poslednje kalendarske dane.

Sezona na izmaku, koja će zauvek ostati upisana kao jedna od najzahtevnijih, najizazovnijih, ali takmičarski i rezultatski izuzetna za srpski boks, ovim je zvanično okončana. Predsednik BSS Nenad Borovčanin sa svojim timom već pravi velike planove za narednu godinu.

BONUS VIDEO Sonja Vasić: Svako dete koje se bavi sportom je šampion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram