Kristijan Šulc, vaterpolista Šapca, iz perioda kada je nastupao za Crvenu zvezdu; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Veliki uspeh Šapčana.

Vaterpolisti Šapca izbacili su Barselonu, nekadašnjeg prvaka Evrope i najtrofejniju ekipu Španije u osmini finala Evrokupa pošto su u revanš meču poraženi rezultatom 12:11, pa su ukupnim rezultatom 24:22 obezbedili mesto među osam najboljih.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što je duel u Šapcu okončan rezultatom 13:10, meč u Kataloniji otvorili su na najbolji mogući način, poveli 3:1 nakon prve četvrtine, a kako je u drugoj rezultat bio 5:2, činilo se da su Šapčani rešili pitanje prolaza, pošto su u tom trenutku imali ukupan rezultat 18:12.

Ipak, usledio je odgovor domaćih koji su uspeli da poravnaju na 5:5, ali su Šapčani čuvali prednost i na svako izjednačenje imali spreman odgovor, a pitanje definitivnog prolaska rešio je Kristijan Šulc golom na 5:36 pre kraja meča za 11:9.

Kako je Šabac u tom trenutku imao prednost od 24:19, bilo je jasno da je Kataloncima neophodno čudo. Uspeli su da naprave korak ka njemu, ali vremena nije bilo, pa je duel završen rezultatom 12:11 za Barselonu, te su Šapčani obezbedili mesto među osam najboljih.

Šulc je briljirao sa četiri gola, Andrej Barać je pogodio tri puta, dok su Mitar Maraš, Nebojša Toholj, Marko Tubić i Timur Šajhudinov po jednom zatresli mrežu rivala.

Tamo za razliku od njih neće biti beogradskih večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana.

Zvezda je na svom bazenu dočekala mađarski Vašaš sa pet golova minusa posle prvog duela (15:10), imali su razliku od pet golova u samoj završnici zahvaljujući furioznom drugom poluvremenu, ali je pri rezultatu 11:6 na 1:28 pre kraja meča Lorink Gabor pogodio za minus od četiri gola i prolaz dalje. Crveno-beli su imali šansu da dođu do +5 isključenjem Save Ranđelovića na 1:13 pre kraja meča, ali im to nije pošlo za rukom.

Sa druge strane, Partizan je protiv Panionisa u Beogradu slavio 12:11, pa su put Atine otišli uz nadu da će uspeti da to i sačuvaju, ali je usledio debakl. Grčki sastav je već u prvoj četvrtini napravio preokret, a bi u trećoj razlika povećana na pet golova viška (10:5), pa su rutinski priveli meč kraju i sa 12:8 obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar