Ženska rukometna reprezentacija Kameruna
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Reprezentacija Kameruna je po dolasku na pripreme za Svetsko prvenstvo u Francuskoj ubrzo ostala bez dve igračice.

Praktično odmah po dolasku su Bendikte Manja Ambas i Marijan Batamag nestale tokom boravka u trening kampu reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ

Te dve igračice su nestale, iako su uredno doputovale sa reprezentacijom iz Kameruna u Francusku, ali pre puta u Skandinaviju su nestale.

Leokardija Bongben, kamerunska novinarka, pojasnila je da je reagovao i Savez… One su pokupile stvari i samo napustile kamp.

„Videla sam izveštaje da su dve igračice nestale. Savez je prokomentarisao stvar i rekao da su pokušali da pripaze na tim, ali nisu oni krivi što su njih dve nestale zajedno sa svojim stvarima“, rekla je ona.

Da sve bude utoliko čudnije ovo se Kamerunu ne dešava po prvi put. Naime, dešava se često da sportisti koriste velika takmičenja da bi pobegli iz zemlje, tako je na prošlom Svetskom prvenstvu u Španiji pre dve godine pet igračica odlučilo da je vreme za potpuno drugačiji život.

„Verujemo da bi ovo mogla biti prilika da dođu do mesta gde će biti cenjeni. Uslovi ovde u Kamerunu nisu najbolji. Sportistkinje pronalaze bolji način života. Još uvek postoje dispariteti u platama u zemlji. Ako žena ode na takav turnir, šta će joj preostati kada se vrati? Naći posao za mladu ženu u Kamerunu nije lako, a rade za 70 dolara mesečno“, dodaje novinarka iz Kameruna.

Bila je ovo prilika da pokušaju da pronađu normalni život, život u kom će moći da žive potpuno slobodno.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar