Foto: Printscreen Youtube / AGAPE - Aleksandar Gajšek

Komemoracija u čast preminulog srpskog atletskog asa Nenada Stekića održana je u sredu na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Stekić je preminuo u 71. godini, a svojevremeno je bio član atletskog kluba Crvena zvezda i držao je evropski rekord u skoku udalj.

PROČITAJTE JOŠ:

On je na predolimpijskim turniru u Montrealu 1975. skočio čak 8,45 metara, što je i dugo posle tog turnira ostao rezultat kojim se stizalo do medalja na najvećim takmičenjima.

Vladao je evropskom atletikom u rasponu od pet godina tokom sedamdesetih i osvojio je dve srebrne medalje za Jugoslaviju.

„Sa 14 godina je već obarao rekorde, dužine su počele da se povećavaju i preskaču kao od šale. Pet godina je bio vlasnik evropskog rekorda, a proglašen je i najboljim sportistom Jugoslavije iste godine kada je postavio rekord. Nakon atletske karijere, obavljao je funkciju generalnog sekretara Atletskog saveza, kao i SD Crvena zvezda. Tokom karijere je jurio daljine na granici ljudskih mogućnosti, jer je hteo da bude najbolji na svetu. Dragi Steko, za nas si uvek bio naš Badža i ostaćeš besmrtan“, rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza.

Srđan Rašović, predsednik AK Crvena zvezda podsetio je da je Stekić za sve zasluge dobio nagradu za životno delo.

„Steko, skočio si svoj poslednji skok u večnu slavu“, opisao je Rašović, dok je Petar Škundrić, predsednik SD Crvena zvezda, kazao da je „ugašena najsjajnija zvezda srpske atletike“.

Da podsetimo, sahrana Nenada Stekića zakazana je za sredu 21. jula od 14 sati i 30 minuta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u  Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar