Foto: Starsport

Poraz u drugom kolu.

Rukometaši Srbije izgubili su od Nemačke u meču 2. kola E grupe Svetskog prvenstva u rukometu rezultatom 34:33.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici Tonija Đerone su u meč ušli osokoljeni pobedom u prvom kolu nad Alžirom (36:27), ali su naspram sebe imali veoma oprezne i motivisane Nemce, svesne da igraju protiv selekcije koja se nalazi u velikom naletu.

A koliko dobro su „panceri“ ušli u meč pokazuje i podatak da su prvi promašaj zabeležili u 23. minutu utakmice, nakon 15 uspešnih pokušaja.

Sa druge strane, Srbija je uspevala da održi ritam zahvaljujući odličnoj igri u napadu, nošeni Lazarom Kukićem, koji je uz Miloša Orbovića održavao „orlove“ u igri, pa je uprkos prednosti Nemačke od 9:6, potom i 14:11, ekipa Tonija Đerone uspela da nakon 30 minuta igre ostane na samo dva gola minusa.

U drugom delu „orlovi“ su igrali na mahove, od očaja do sjaja i nazad, pa je tako Srbija prišla na 21:20, Nemačka vezala tri gola za 24:20, činilo se prelomila susret, tu prednost držala većim delom drugog dela, ali su reprezentativci Srbije uspevali da stvore nekoliko situacija za totalni povratak u meč.

Ipak, sve nade u čudo sasekao je Joel Birlem čudesnim odbranama šuteva Dragana Pešmalbega i Bogdana Radivojevića, čime je otišla i poslednja nada Srbije da može do boda.

Na kraju, poraz od jednog gola razlike u meču kojim je Nemačka napravila veliki korak ka prvom mestu u grupi, dok je Srbiji preostalo da protiv Katara u utorak potvrdi drugu poziciju i prenese dva boda u narednu rundu.

Problem za Đeronu će predstavljati povreda Predraga Vejina, koji je nakon duela sa jednim od igrača Nemačke ostao da leži na parketu pošto je izvrnuo zglob, nakon čega je u suzama napustio teren.

Nemačka – Srbija 34:33 (19:17, 15:16)

Dvorana: Spodek, Katovice; Sudije: Mads Hansen, Jesper Madsen (Danska)

Nemačka: Gola 6, Knor 4, Koster 3, Mbenge, Veber 2, Grecki 1, Hafner 4, Volf, Damke, Mertens 7, Ernst, Birlem, Štajnert 3, Kolbaher 4, Druks, Vicke

Srbija: Bomaštar, Vorkapić, Borzaš 1, Abutović, Radivojević 5, N. Ilić 5, Pešmalbek 3, V. Ilić, Vejin, Kukić 7, Marsenić 2, Orbović 5, Milosavljević 2, Dodić 1, Đorđić 2, Cupara

Standings provided by Sofascore

Nemačka - Srbija 34:33

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar