Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

U nedelju je održan 37. Beogradski maraton, a na ulicama glavnog grada Srbije moglo je da se vidi mnogo lepih scena i srećnih, ali umornih ljudi.

Verovatno i najlepša scena bila je ona u kojoj su se pojavili momci u dresovima Partizana i Crvene zvezde i svima dali pozitivan primer ponašanja.

Navijač Partizana je gurao invalidska kolica u kojima je bio momak u dresu Zvezde, te je još jednom potvrđeno da crveno i crno-beli mogu i treba da idu zajedno.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da ovi momci nisu prvi put na Beogradskom maratonu, pošto su bili snimljeni i prošle godine, pa im ovo dođe kao tradicija.

Godinama unazad nismo navikli na lepe scene kada se negde zajedno nađu navijači dva najveća srpska kluba, ali ovo je slika i prilika kako zdrav odnos treba da izgleda.

Ovakva sportska manifestacija treba da predstavlja fer-plej, prijateljski duh, treba da spaja ljude i takvoj sceni smo svedočili na ulicama Beograda.

Čitav događaj uključivao je maraton od 42 kilometra, polumaraton dužine 21,1 kilometar, štafetni polumaraton, trku na 10 kilometara i trku zadovoljstva dugu 2,3 kilometra.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sportski Svet 24 (@sportskisvet24)

Među takmičarima bilo je još nekih koji su bili u kolicima, ali ih to nije sprečilo da pokažu želju i postanu heroji, po ko zna koji put u životu.

Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare