Foto: Kik boks savez Srbije

Bokserski savez Hrvatske izdao je saopštenje u vezi s napadom na hrvatskog reprezentativca Nikicu Radonića, koji je svetski i evropski prvak u kik-boksu u kategoriji do 86 kilograma.

Hrvatski portal „Slobodna Dalmacija“ objavio je da su huligani prebili njihovog boksera, koji je noć proveo u Hitnoj pomoći sa povredama noge.

Sada se zbog svega oglasio i Bokserski savez Hrvatske, čije saopštenje prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštovani,

šaljemo objašnjenje povodom incidenta u kome se reprezentativac Nikica Radonić našao na Evropskom prvenstvu u Beogradu i zašto ne može da nastupi u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv aktuelnog svetskog šampiona u kategoriji do 86 kg Ataeva Šarabudtina.

Rukovodstvo hrvatske bokserske reprezentacije na Evropskom seniorskom prvenstvu u Beogradu i Bokserski savez Hrvatske sa žaljenjem konstatuju da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Evropskog prvenstva, koje je na programu u sredu, 24. aprila.

Nikica Radonić (27), ovogodišnji šampion Hrvatske u kategoriji do 86 kg, plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva i borbu za medalju pobedivši u nedelju, 21. aprila, reprezentativca Poljske Patrika Boruckog.

Dan posle tog meča, oko 12 časova ujutru, Nikica Radonić je iz hotela hrvatske reprezentacije otišao u obližnji park (Banjička šuma) da trči i da se zagreva, gde su ga presrele tri nepoznate osobe sa sklonošću da ga fizički napadnu.

Zamah jednog od napadača i eskalaciju mogućeg napada Nikica Radonić je izbegao brzim udaljavanjem od tih napadača/huligana, a pri udaljavanju od mesta huliganskog ispada povredio je skočni zglob.

Po povratku u hotel, reprezentativac Radonić je o incidentu i napadu huligana obavestio selektora hrvatske reprezentacije Peru Veočića i ostale naše trenere, a oni su obavestili Bokserski savez Srbije i organizatore Evropskog prvenstva, koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Treba naglasiti da Nikica Radonić tokom jutarnje vežbe nije nosio opremu hrvatske reprezentacije, niti bilo šta drugo što bi sugerisalo da je hrvatski bokserski reprezentativac. Prema njegovoj izjavi, ni izgrednici u parku/šumi mu nisu prilazili dajući mu do znanja da je član hrvatske bokserske reprezentacije.

Nikica Radonić je posle lekarskog pregleda i davanja izjave policiji, zbog ‘diskretnog otoka na skočnom zglobu’ (nalaz lekara), a sa prethodne borbe sa reprezentativcem Poljske imao i dva šava zbog posekotine na glavi, obavestio selektora Peru Veočića da se ne oseća spremnim za četvrtfinalni meč, u sredu 24. aprila protiv Ataeva Šarabudina, reprezentativca Rusije, aktuelnog svetskog šampiona i prvog nosioca kategorije do 86 kg na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Nikica Radonić je takođe doneo odluku da se sa Evropskog prvenstva u Beogradu vrati kući iste večeri, u ponedeljak, 22. aprila 2024. godine, kako bi bio sa suprugom, koja je trudna.

Rukovodstvo hrvatske reprezentacije na EP u Beogradu ga u tome nije omelo i podržava svog reprezentativca u svim odlukama koje je donosio.

Rukovodstvo hrvatske reprezentacije i Bokserskog saveza Hrvatske dužni su da naglase da organizatori i domaćini Evropskog prvenstva u Beogradu ne snose nikakvu odgovornost za incident u kojem se nesrećnim spletom okolnosti našao Nikica Radonić. Ponašali su se odgovorno i odmah ponudili sve što im je potrebno da pomognu nakon izolovanog incidenta situacije i huliganskog ispada van zona u kojima se održava Evropsko prvenstvo.

Rukovodstvo hrvatske reprezentacije i selektor Pero Veočić ističu da se svi reprezentativci osećaju sigurno i udobno na Evropskom prvenstvu u Beogradu, te da se u opremi hrvatske reprezentacije bez problema kreću van prostora održavanja EP, van hotela, oko borilišta, odlaze u kupovinu itd…

Navode i da naši navijači dolaze da bodre hrvatske reprezentativce u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić, a da domaća publika sportski navija i bodri naše reprezentativce.

Rukovodstvo hrvatske reprezentacije zahvaljuje se domaćinima Evropskog prvenstva u Beogradu na brzoj reakciji i pomoći u izolovanom incidentu, kao i Bokserskom savezu Srbije sa kojim Bokserski savez Hrvatske ima sportske i konstruktivne odnose, koji se ogledalo u zajedničkim pripremama reprezentativaca u svim starosnim grupama i dolasku boksera i bokserki na takmičenja koja se održavaju u nama susednim zemljama“, kažu u Bokserskom savezu Hrvatske.

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare